Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Caregora

Varför Caregora är en bättre sorts angora

Via media får vi alltför ofta rapporter om dålig djurhållning och avskyvärda djurplågerier vid produktionen av exempelvis kött eller mjölk. Liknande missförhållanden förkommer tyvärr också vid djurhållningen för att utvinna råvaror som exempelvis angoraull. Vi hos PETER HAHN kan inte acceptera detta och det är inte heller förenligt med våra etiska värderingar.

Därför väljer vi nu en annan, bättre väg. Från och med nu kommer våra kunder inte att hitta några andra angoraprodukter hos oss än de från tillverkaren Medima. Att vi gör ett undantag för Medima har sina skäl.

Medima är noga med att råvarorna utvinns på ett djurvänligt sätt

Medima fördömer ryckning av päls från levande kaniner vilket är väldigt smärtsamt för djuren. Därför förekommer bevisligen endast klippning hos Medima. Klippningen görs 3 till 4 gånger per år – med el- eller handsax – och genomförs på ett skonsamt sätt. Djuret upplever ingen smärta. Dessutom lämnas en päls på ca 1 cm kvar så att djuret inte fryser ens vid låga temperaturer.

Medima går ett steg längre

Förtroende är bra, återkommande kontroller är bättre. Därför har Medima låtit certifiera sin angoraull (Certified Selected Angora Fibre REG.-No.2760001). Angorakaninuppfödningar som levererar råvaran för Medimas underkläder har till och med certifierats enligt den stränga ”Animal Welfare Code” från det brittiska jordbruksministeriet. Det utgör en garanti för en perfekt djurhållning. Det så kallade Caregora™ är därmed den första utvalda och certifierade angorafibern av hög kvalitet. Caregora™ uppfyller alla kriterier för förstklassiga naturfibrer plus att riktlinjer för djurhållning och djurskydd följs. Caregora™ utgör därför en kvalitetsstämpel som betecknar en ansvarsfull naturprodukt som har utvunnits under konsekvent beaktande av internationella standarder. Att standarderna följs kontrolleras och bekräftas av UL (Underwriter Laboratories, ett oberoende kontrollinstitut som finns över hela världen).

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se