Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Accessoarer

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan

Sidan

Sidan 1 av 12

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig

Sidan

Sidan 1 av 12

Accessoarer – tips och tricks för den perfekta looken

De får bara inte fattas på kvällens evenemang och ger varje look en extra piff: Halsband, sjalar och hattar är populära accessoarer för kvinnor och varje outfits höjdpunkt. Används de på rätt sätt blir de mer än bara en användbar modeartikel: de förvandlar en enkel tröja till något elegant och drar allas blickar till sig. Och när inget annat hjälper, fungerar alltid en väska.

Det lilla extra för din outfit

När det kommer till den perfekta stylingen fulländar moderiktiga accessoarer din look och kan till och med skapa helt nya stilar. En snygg hatt smyckar en enkel frisyr och den klassiska polotröjan smickrar tillsammans med ett halsband ansiktets form. Dessa räknas till de populäraste modeaccessoarerna:

 • Skärp
 • Halsband
 • Handskar
 • Hattar och mössor
 • Scarfar och sjalar
 • Väskor

De förbättrar inte bara din outfit märkbart utan har ofta dessutom en praktisk funktion. Framförallt handväskor är typiska accessoarer för kvinnor och passar till varje tillfälle – även om det bara är en liten kuvertväska med nycklar och lite makeup för eventuella nödfall.

Framhäv din stil med skärp

Ett skärps främsta syfte är naturligtvis att förhindra att byxorna åker ner och att låta dig sitta bekvämt. Men det är långt ifrån allt – som accessoarer av högkvalitativt läder med snygga spännen är de inte bara praktiska utan framhäver även midjan på ett elegant sätt.

På så vis kan en ledig tröja få en helt ny form och kavajen ett nytt sätt att stängas på. Därigenom framhävs de kvinnliga formerna och en timglasfigur visas från sin allra bästa sida.

Halsband för en ny look

Unika smycken kan förädla även en enkel blus och passar till alla tillfällen. Stora statement-halsband som direkt drar allas blickar till sig är särskilt populära. Iögonfallande smycken bör dock kombineras med diskreta kläder, annars kan outfiten snabbt bli för svulstig. Däremot är stora accessoarer alltid ett perfekt val till grovstickade tröjor eller en klassisk T-shirt.

Men även tunna kedjor kan kombineras med en elegant blus och bäras för kvällsliga tillställningar. De ger en feminin touch som resulterar i en hänförande åsyn som betonar dekolletaget samtidigt som något lekfullt döljs.

Handskar för varma händer under vintern

Grundprincipen är "bättre för stora än för små". Om man bestämmer sig för läder, stickat eller ett annat material beror på ens personliga stil. Kaschmir- eller stickade handskar är särskilt fluffiga och mjuka, läder är däremot tåligare och skyddar bättre mot obehaglig väta.

Hattar och mössor

Alla ser bra ut i huvudbonad, man måste bara hitta en med rätt form. Hattar och mössor skyddar öronen mot iskalla vindar och värmer dessutom huvudet så att man inte fryser lika snabbt. Oavsett om du väljer en klassisk hatt med brätte eller en mysig stickad mössa – med en matchande sjal eller en varm kappa fulländas din vinterlook på nolltid.

En flätad stråhatt är ett måste i sommargarderoben. Samtidigt som den skyddar mot gassande sol och solsting kompletterar den en blomstrande sommaroutfit som en perfekt accessoar.

Scarfar och sjalar

Från skira scarfar och tubsjalar av ull, till stickade oversize-halsdukar, dessa accessoarer pryder hals och dekolletage och utgör en särskild höjdpunkt för din outfit. När det kommer till färger, mönster och material täcker utbudet allt en kvinnas hjärta kan begära.

Det är framförallt materialet som avgör vilken årstid sjalen lämpar sig för. Alpacka, kaschmir eller mohair skyler halsen och värmer även under vinterns kallaste dagar, vilket gör att de även kan bäras tillsammans med tunna T-shirts. Den som behöver lediga accessoarer för svala sommardagar finner ett perfekt komplement i en scarf av värdefullt silke eller luftigt linne.

Handväskan – en kvinnas bästa vän

Handväskan är utan tvivel en älsklingsaccessoar – i genomsnitt äger en kvinna tio väskor – runda som kantiga, små som stora och av olika material. De är snygga men framförallt även praktiska eftersom de har plats för alla ens viktigaste saker. Modellen avgör vilken väska som passar till vilket tillfälle:

 • Tote-Bag
  Erbjuder mycket plats och ser smakfull ut. Eftersom den har mycket korta remmar kan den bara bäras i handen eller på underarmen. Denna modell får gärna följa med på både fritids- och kvällsnöjen.

 • Shoppingväska
  Inte bara för shoppingqueens! Tack vare de två remmarna kan den enkelt bäras i handen eller hängas över axeln för att få händerna fria. Då kan man i lugn och ro spana efter nya plagg och direkt packa ned sina nya inköp.

 • Kuvertväska
  En perfekt följeslagare till eleganta tillställningar och fester, den är som en lite för stor portmonnä. Kuvertväskan är tillräckligt stor för att ha plats för mobil, läppstift och pengar – men tillräckligt liten för att inte stjäla uppmärksamheten från din outfit.

 • Axelväska
  Den är perfekt lämpad för kontoret eftersom den rymmer både laptop, skrivblock och vattenflaska. Tack vare axelremmen är den bekväm att bära och ger dig fria händer.
 • Ryggsäck
  För längre utflykter finns inget bättre alternativ. Ryggsäckar är den bästa accessoaren för vandringar eller stadsresor och kan beroende på design även vara en del av moderiktiga outfits.

Otaliga accessoarer för kvinnor passar såväl till en vardaglig stil som till eleganta tillställningar. I rätt kombination är accessoarerna inte bara ett praktiskt tillägg, utan drar allas blickar till kvinnan som bär dem och helt enkelt ser hänförande ut i dem.

Accessoarer: mindre är ofta mer

Som den italienska modeskaparen Valentino Garavani en gång sade "En accessoar är alltid en svår balansgång när det kommer till god smak. Med andra ord kan en handväska betyda skillnaden mellan en outfits framgång och fall."

Därför är det bättre att välja ett enda fokus, även om det är svårt på grund av det stora utbudet. Den som bestämmer sig för ett iögonfallande statement-halsband bör alltså undvika ytterligare accessoarer och stora örhängen. En ovanlig hatt räcker som accessoar och bör inte kombineras med stora sjalar.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se