Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Bikinis

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Bikinin – sommarens snygga it-plagg

Bad- och semestersäsongen står för dörren! Men när du tittar i garderoben kan du ganska snabbt konstatera att din bikini antingen känns lite gammal och tråkig eller inte längre sitter som den ska? Inga problem – den nya säsongen har många snygga färger och snitt att välja mellan. Men vilken passform passar till vilken figurtyp? Och vem klär i vilka färger? En bra bikini döljer små skönhetsfel och framhäver det bästa med din figur.

Innehållsförteckning:

Bikinifärger för alla hudtyper

Varje kvinna är annorlunda. Eftersom en bikini visar mycket hud är det viktigt att färgen också passar till den aktuella hudtypen. Är din hudtyp mörk är det oftast enklare, eftersom mörka hudtyper klär i nästan alla färgnyanser, men även för ljusa hudtyper finns det vackra designer och kulörer. Föredrar du ett ovanligt mönster eller en enkel och elegant variant i svart och vitt? Bikinier finns i nästan alla regnbågens färger, och huruvida badplagget ska vara knalligt, diskret eller trendigt mönstrat är så klart också en fråga om personlig smak.

Eleganta bikinier i svart och vitt – tidlösa klassiker

De som gillar den tidlösa, eleganta looken satsar oftast på stilrena färger som svart och vitt. Svarta bikinier kan ha en figurvänlig effekt, men de brukar se bäst ut på mörkhyade personer, eftersom kontrasten mellan ljus hud och svart material annars blir mycket hård. Detsamma gäller för bikinier i vitt, som ofta får ljushyade personer att se bleka ut. Efter några dagar på stranden kan en tidlös klassiker i form av en svart eller vit bikini dock bli väldigt fin på dig som hunnit bli lite solbränd. Naturligtvis är olika mönsterkombinationer i de båda färgerna också mycket populära. Fördelen med alla dessa bikinier är att de oftast kan bäras i flera år utan att bli omoderna.

Vackert enfärgade bikinier i glada sommarkulörer

Vad är härligare än att hälsa sommaren välkommen i säsongens färger? Ljusa hudtyper passar särskilt bra i blå och grönaktiga pastelltoner, en trend som kommer tillbaka gång på gång. Röda nyanser bör helst undvikas, eftersom de ofta får huden att se lite rödaktig ut. Kvinnor med mellanmörk hud får gärna ta ut färgsvängarna lite mer: rostbrunt, rött, mättat blått eller diskret olivgrönt – allt passar jättefint till den här hudtypen. Satsa alltså, beroende på personlighet, på lugna, varma färger (som beige eller brunt) eller välj en knallfärgad look (i cerise eller rött). Kvinnor med mörk hudfärg är födda bikinibärare – de klär nämligen i alla färgnyanser. Särskilt snyggt mot mörk hud blir färger med hög intensitet (exempelvis orange, turkost eller gult) samt metalltoner (som silver och guld).

Mönstrade bikinier drar blickarna till sig

Var inte rädd för att bära mönster! Randigt får dig inte alltid att se bredare ut. Tvärtom kan ränder på rätt ställe faktiskt vara en smart finess som drar uppmärksamheten precis dit man vill. Mönster är alltså inte bara ett stilknep för smala kvinnor. Prickar, print, ränder med mera bör dock vara placerade på rätt sätt. Badplagget kan då få en betydligt figurvänligare effekt än sin svarta kollega. Tänk på att enhetliga, regelbundna mönster leder bort blicken, medan varierade eller ensamma print drar uppmärksamheten till sig. Kvinnor med stor byst kan alltså definitivt bära mönstrade bikinier, exempelvis med ett enhetligt, konsekvent mönster kring magpartiet och smart betoning av dekolletaget. Allt handlar om färgskalan – och snittet.

Rätt storlek på bikinin

Det finns bikinier som inte verkar passa någon överhuvudtaget. För att undvika den här känslan i provrummet eller hemma i vardagsrummet kan det vara klokt att först ta reda på vilken modell som är lämplig för den egna figurtypen. Bikinin ska först och främst ha rätt storlek. Är du osäker på vilken storlek du har kan du mäta dig i en underklädesbutik eller göra det själv hemma. Storleken på bikinitrosan motsvarar storleken på dina vanliga trosor. Många kvinnor känner faktiskt inte till sin egentliga bh-storlek och därför är det en bra idé att först mäta ordentligt. Bh-storleken, och därmed även storleken på bikiniöverdelen, bestäms av omkretsen under bysten samt av kupstorleken (bokstav A–N). Kupstorleken går i sin tur att räkna ut: den utgörs av bystmåttet minus omkretsen under bysten.

Vilken bikinimodell passar till vem?

Modellen är helt avgörande för att bikinin ska sitta snyggt. En bra bikinimodell främjar figuren samtidigt som den ger gott om rörelsefrihet. Det finns följande bikinimodeller att välja mellan:

 • Bandeaubikini

  Den här modellen passar bäst till kvinnor som varken har särskilt liten eller särskilt stor byst. Detta eftersom denna axelbandslösa bikinivariant inte ger tillräckligt med stöd till en stor byst och samtidigt inget snyggt dekolletage till dig med liten byst. Bandeaumodellen ger däremot en fin, jämn solbränna till axlarna och är därför också väldigt populär – särskilt bland dem som redan har flera andra bikinimodeller i garderoben.

 • Trekantsbikini

  Tunna band och ibland försedd med rysch eller andra detaljer. Trekantsbikinin framhäver dekolletaget på ett fint sätt och passar bäst till dig med liten byst. Kvinnor med stor byst riskerar att få fula märken på huden av banden.

 • Halterneckbikini

  Självklart är även trekantsbikinin en halterneckvariant, men skillnaden är att den har tunna band. En del bikinier som knyts i nacken har däremot mycket stadiga band och passar därför bra till kvinnor med mellanstor till stor byst. Är bysten väldigt stor är en bygelmodell att rekommendera.

 • Bygelbikini

  En bygel under bysten ger stabilitet och stöd, och bygelbikinier är därför också vanligast bland kvinnor med stor byst. Modellerna har oftast ett klassiskt bh-snitt, men ett tips är att leta efter en variant som har både och: byglar och ett modernt snitt. Det kan till exempel vara en förstärkt halterneckbikini eller en modell med extra breda, dekorativa axelband.

 • Tankini

  Varianten för alla som inte kan välja mellan bikini och baddräkt. Tankinin ger benen en snygg form men slimmar framför allt magpartiet och höfterna – ett bra alternativ för lite rundare kvinnor som vill känna sig fina och bekväma på stranden. Trosorna i den här bikinimodellen är oftast utformade för att "trolla bort" magen, en finess som gör tankinin lite extra populär.

Tips: Din bikini ska få dig att känna dig bekväm – det är det allra viktigaste. De olika modellerna kan ge dig ett hum om vilken passform som är lämplig för en viss figurtyp, men till syvende och sist ska varje kvinna ha på sig precis det hon själv vill och känner sig bekväm i!

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se