Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Strandklänningar

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Årets skönaste plagg

Sommarklänning. Blotta ordet ger ljuvliga associationer - tankarna går till jordgubbstårta i bersån, resor till havet och ljumma promenader i skymningen. Och en härlig midsommaräng förstås. Det finns inte lika många sommarklänningar som sommarblommor, men nästan. Alla kan hitta en att vara vacker i, för alla är vackra på sitt eget sätt och det finns olika klänningar som tar fram och förstärker detta.

Är det här jag?

Kanske den viktigaste frågan att ställa sig när det gäller sommarklänningar. Ja, möjligen vid köp av alla möjliga saker. Men det är ju främst sommaren som står för avkoppling, batteriladdning och att hinna ikapp sig själv. Solen tittar fram, värmen når huden, axlarna sänks och det är lite lättare att le! Vi behöver ett plagg som matchar den här känslan, vi behöver en klänning som känns rätt. Och rätt är ofta det som känns bra i magen, innan vi tänker på praktikaliteter och vad andra ska tänka och tycka. Inte desto mindre finns det saker att begrunda för att köpet av sommarklänning ska bli en perfekt investering, i dag och på sikt.

Till lunchen i city eller 50-årsfesten i bersån?

Sommaren, och för all del även våren om det vill sig väl, bjuder på många olika tillfällen till aktiviteter, umgänge och göraingenting. För en klänningsmänniska är raden med sommarklänningar i garderoben troligen ganska lång. En relevant fråga vid inköp av en ny blir: När ska jag använda den här? Tänker vi shopping i Barcelona eller New York, då vill vi nog ha en elegant men sval sommarklänning i viskos eller rentav chiffong i resväskan. För sandslottsbygget med barnen passar en enklare modell - kanske med axelband, roliga mönster eller i klar och lysande färg. Om sofistikerat poolhäng lockar finns en rad lätta och vackra sommarklänningar i olika material att välja på, även i tunika-modell.

Det här med modell

Rak, utsvängd eller figurnära? Det finns generella råd när det gäller vilken klänning som passar till en viss kroppsform. Man ska inte stirra sig blind på dessa uppmaningar, för en klänning uppfattas som helheten av olika faktorer såsom ringning, ärm, midja, kjol samt färg och mönster. är klänningen du ser och älskar lila och du blir en drottning i lila, ja då kanske modellen kan kvitta. Att känna sig vacker brukar som bekant räcka en bra bit. Med det sagt är följande klokt att ha i åtanke på shoppingturen:

  • En person som är liten upptill och stor nedtill, passar i lätt utställda klänningar eller kanske en omlottklänning. Alltför korta klänningar rekommenderas inte, och inte heller alltför stora klänningar.
  • En person som är rundast mitt på kroppen, kanske har putmage, passar i en A-formad klänning, omlottklänning eller klänning med empireskärning (söm under bysten). Stormönstrat och väldigt raka klänningar bör undvikas.
  • Någon som är smal och rak klär sig med fördel i flygiga material, och ärmlöst eller figursytt. Alltför raka klänningar passar mindre bra.
  • Som storbystad och med ganska breda axlar och liten rumpa, rekommenderas V-ringat. Klänningen kan gärna vara av A-modell, med framhävd midja. Klänningar som går ända till vristen bör undvikas.
  • En kurvig kroppstyp med liten midja, stor byst och breda höfter passar i till exempel A-format, markerad midja och klänning med empireskärning. Raka, korta klänningar bör undvikas.
  • är du lång och vill framstå som lite kortare - tänk på att horisontella ränder förkortar. Olika färger på över- och underkroppen ger också en kortare känsla.
  • V-ringat framhäver halsen och passar den som vill se längre ut. Långa kjolar tillsammans med platta skor bör däremot undvikas.


Klänningsärmar och ringning

Detta är ett litet kapitel för sig, och naturligtvis spelar klänningens användningsområde in. ärmlöst och ledigt för sköna stunder i solen, tunt långärmat för att låta huden vila. Kortärmat kanske, för att framhäva en vacker solbränna? När det gäller ringning gör som nämnt V-ringningen halsen längre, och tonar ner en stor byst. Båtringat passar päronrumpan, då den ringningen breddar partiet vid axlarna vilket skapar balans. Ett dekolletage kan vara vackert, men förstås också utmanande. Ett tips är att tänka rygg-dekolletageg. Läckert! Kanske får det oss att sträcka på oss lite extra?

Linne, silke, viskos och de andra

Vad känns riktigt skönt, och vad faller vackert? Att ta sig tid att prova klänningen ordentligt gör det naturligtvis enklare att bestämma sig för vilket tyg som är rätt. Silke, crêpe, viskos, chiffong... Ofta är det den nästan flygande känsla av ett lätt tyg vi vill åt på sommaren. Linne är ett annat somrigt val, tillika elegant och sofistikerat. Till stranden eller lata stunder vid poolen - varför inte en läcker och praktisk klänning i frotté? Till lite kyligare sommardagar köper vi kanske en sommarklänning i mjuk bomullsjersey. Ett intressant övervägande vid köp av klänning är också hur mycket tid jag vill lägga på skötsel. Maskin- eller handtvätt, eller strykfritt rentav? På sommaren vill vi ofta att enkelheten ska råda. Samtidigt finns kanske tiden att ta hand om en riktig dyrgrip.

Storslaget blomtryck eller marinblå med glittereffekt i fållen?

För att börja med lite enkel färglära: Blir man enkelt brun och sällan bränd, är ens hudton troligen av den varmare sorten. Då kan varma färger passa bra, till exempel gul. För kalla hudtoner, som den som inte så lätt blir brun men däremot ganska lätt blir bränd troligen har, kan en kall färg som blå vara bättre. Rött kan i sammanhanget sägas vara en flytande färg. Inte varm, inte kall. Men tillsammans med blått eller gult blir det rödaktiga antingen kallt eller varmt. Att välja färg på sommarklänningen är inte det enda, ofta behöver vi bestämma oss för om vi vill ha en mönstrad eller mer neutral klänning också. Många gillar ett vackert blomtryck på sommaren, eller ett kreativt och kontrastrikt print för slående och läcker effekt. En annan gång är förstås en vit linneklänning det perfekta valet.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se