Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Jerseyblusar

Kategorier
Filtrera
Storlek
Färg
Material
Märke
Pris
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Dam jerseyblusar

För att vara fin får man lida pin. Så sägs det om skönhet. De vackraste kläderna och snyggaste skorna gör ont, stramar eller irriterar en på något sätt. Att se snygg ut samtidigt som man känner sig bekväm är ren lyx. Det går inte att uppnå den lyxen med alla slags kläder. Men det går med jerseyblusar. Mjuka tyger och smickrande passform är ett måste när man letar efter vackra kläder - plus bekvämlighet. Därför kompletterar jerseyblusar ens basgarderob. De är oftast klassiska och svala. Vilket gör dem till det första valet när man ska klä sig fint men samtidigt vill ha det skönt. Som alltid finns det ett hav av olika modeller och tryck. Detta gör jerseyblusar mer eller mindre eleganta. Att finna den perfekta blusen kan vara energitömmande. Då är det smart att först ta reda på vad som finns i butikerna innan man går ut på jakten. Söker man efter dam jerseyblusar så kan man lätt hitta bekväma och läckra modeller online att kolla bland. Designmärken som till exempel Efixelle, Uta Raasch och Peter Hahn har ett utsökt utbud av jerseyblusar. Sådana som får en att både känna sig, och se snygg ut i.

Jerseyblus: alltid ett trendigt plagg

Namnet Jersey, kommer faktiskt från ön Jersey. En av Kanalöarna. Tyget är en fin och fast maskinstickad trikå. Man använder idag ull, polyester och bomullsblandningar i jerseyblusar. Jersey har använts sedan mitten på 1800-talet, och tillverkades mest för sportkläder. Det förklarar bekvämligheten. På 20-talet inkluderade även dammodet jerseykläder. Fashionidolen Coco Chanel uppmuntrade till att använda den fina textilen. Då bevisades det för världen att man för att vara fin, inte alltid måste lida pin. Jerseyblusar tillåter rörlighet och irriterar inte huden, vilket gör dem perfekta för att användas under längre tidsperioder. Det passar när man kommer att vara hemifrån många timmar i sträck. Alla åldersgrupper kan använda sig av en jerseyblus. Den är tidlös och flexibel, vilket gör att den passar till många olika stilar och outfits. Vill man skapa en klassisk look passar det med en kritvit jerseyblus med tre-kvarts ärm. Till en ungdomlig och/eller ledig stil kan en jerseyblus i mjuk denim passa bättre - kanske med jeans eller mörkblå capribyxor. Romantiska modeller med rynk, söta knappar och blommönster går också att hitta. Det bästa är att de är sköna. Känner man sig bekväm, förmedlar man också säkerhet. Något som i sin tur skapar den perfekta blandningen av stil och personlighet för en perfekt look.

Hur man matchar den på bästa sätt

Som sagt kan man hitta jerseyblusar som stödjer olika stilar. Allt från den sportiga till den romantiska typen. Hur matchar man då bäst sin jerseyblus? Det finns många möjligheter, det är just därför den ska vara bland baskläderna i garderoben. Till exempel kan du matcha en enkel, enfärgad jerseyblus med krage till:

  • Pennkjol (man kan ha den både innanför eller utanför linningen)
  • Tygbyxor
  • Jeans
  • Kavaj

Toppa med klackskor eller sandaler och en enkel håruppsättning. Outfiten passar perfekt till den minimalistiska personen. är man svag för blommor o. s. v, kan en romantisk jerseyblus, med rynkig urringning eller mönster passa. Dessa kan man enkelt blanda med olika underdelar och accessoarer. Som tips passar:

  • åtsittande byxor, eller med raka byxben. Eventuellt hög midja
  • Capribyxor, helst i matchande färg
  • Sommarkjol (sval eller med mönster)
  • Jeans
  • Stickad Kofta

Man kan förvandla blusen till ett kontorsplagg med hjälp av klackar eller andra finskor. För en motsatt look kan man sätta på sig bekväma, låga skor eller sandaler för en fräsch och ledig outfit. Med detta exempel ser man att man kan blanda fritt med en jerseyblus. Den behöver inte ens sitta åt. Jerseyblusen faller alltid fint och smickrande. Ska man på fest eller något viktigt event, kan man använda sig av fina smycken. På så sätt kan man förvandla jerseyblusen till ett festplagg.

Vilken modell man ska välja

När det är dags att köpa en ny överdel kan man bli lite överväldigad av det stora utbudet. Det enklaste sättet att hitta det man behöver, och som passar ens kroppsform, är genom att först kassera alla modeller som inte passar. Som princip passar raka modeller raka figurer och figurnära modeller kurviga personer. Då vet man också vad som inte passar. När man tagit bort alla modeller som man vet inte passar, övergår man till modellerna som passar. Bland de passande jerseyblusarna kan man nu fiska upp något snyggt som passar både kropp och stil. Man ska våga pröva på någonting nytt, men som man vet kommer användas. Glöm sedan inte att välja rätt färg, så det nya plagget passar till de andra kläderna som hänger i garderoben där hemma.

Tips: Välj den rätta färgen

Har man nu valt rätt modell, färg och storlek kan man beställa hem sin nya jerseyblus eller köpa den direkt i affären. Det kan vara bra att skaffa sig flera jerseyblusar i olika färger. Som basplagg är det bra att ha några basfärger att välja bland. Minst tre: en ljus, en mörk och en mitt i mellan. Kanske vitt, svart och grått. Eller krämvitt, mörkblått och rött. Tonerna man väljer att köpa beror på hudtonen. Har man en varm hudton ska kläderna också ha varma undertoner. På samma vis ska personen med kall hudton använda kalla färger. Det finns många tutorials på YouTube hjälper en att ta reda på vilken hudton man har. En av de mest populära testen som visas är där man noggrant undersöka färgen på blodådrorna man har på vristerna, där huden är som ljusast. Ser ådrorna gröna ut är man varm. är ådrorna blåa ut är man kall. Använder man sig av de färger som passar just en själv, så kommer kläderna att ge lyster åt ansiktet istället för att få en att se blek ut.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se