Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Sidenblusar

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Skapa en elegant stil med dam sidenblusar

Sidenblusar är klassiska plagg som passar i varje kvinnas garderob. En sidenblus har en elegant känsla och kan ge det lilla extra till ens utstyrsel, oavsett om det är vardag eller fest. Dessutom kan man matcha en sidenblus med många olika plagg. Byxor, kjolar, kavajer och koftor är enkelt att kombinera ihop med plagget. Idag finns det många olika modeller, färger och mönster att välja mellan. Enfärgade modeller finns i olika nyanser, men man kan även välja mellan många olika mönster som passar ens personlighet. En blus eller skjorta är ett tidlöst plagg som går att använda till mycket. Klä upp sidenblusen med accessoarer och högklackat när det är dags för fest. Eller bär den med jeans och låga skor för en snygg och bekväm vardagsstil. För många kvinnor blir sidenblusen till ett nyckelplagg som de inte vill klara sig utan. Dessutom går det att använda en silkesblus under alla årstider. Under sommaren går det bra att bära sidenblusen utan något under och under vintern kan man matcha med varma plagg för att hålla temperaturen uppe. Att bära en tunnare polotröja under sin sidenblus kan till exempel vara smart. Det går även att ha en snygg kofta, en klassisk kavaj eller blazer över om man hellre vill det.

Siden - ett fantastiskt naturmaterial

Siden är ett fantastiskt naturmaterial som har unika egenskaper. Estetiskt har det en glans och mjukhet som man inte ser i många andra tyger. Dessutom har det ett otroligt vackert fall och en skön känsla. Materialet är lent, mjukt och lätt vilket är anledningen till att det har varit prisat i alla tider. Den enastående lystern och förmågan att reflektera ljus gör att tygets färger framhävs på ett mycket effektivt och unikt sätt. Dessutom har siden enastående egenskaper när det kommer till mer praktiska detaljer. Siden värmer till exempel vid kyla och svalkar när det är varmt. Materialet har även en utmärkt förmåga att absorbera vatten och kan absorbera upp till en tredjedel av sin egen vikt utan att kännas blött. Det har lett till att siden har börjat användas mer och mer för att tillverka sport- och fritidskläder. även linne och ull kan absorbera mycket fukt, men siden är unikt tack vare sin lätthet och styrka. Det är nämligen ett mycket starkt material som faktiskt är starkare än stål i förhållande till sin vikt. Siden är även resistent mot röta och mögel. Värdesätter man naturmaterial och om man gärna investerar i plagg som håller sig fina länge är dam sidenblusar ett utmärkt val.

Ett plagg med historia

Siden har framställts i tusentals år och det produceras av silkeslarven. Det finns tusentals olika typer av silke och en av de finaste varianterna anses vara mullbärssilke. Silke är världens längsta naturfiber och det är just längden som gör silket lent. Silkestrådar har nämligen ingenting som sticker ut från fibern och därför kliar det inte. Det är med andra ord helt friktionsfritt. Många som har känslig hud eller eksem kan till exempel använda silkeskläder för att minska besvären. Siden innehåller även naturliga fetter och det gör att hudens fuktbalans inte rubbas. Bomull och syntet kan ibland torka ut huden, men en dam sidenblus kan passa bra oavsett hur känslig hud man har. Silkeslarven kommer ursprungligen från Kina och det första silket kan spåras till cirka 5000 år tillbaka i tiden. Det är från kokongen som silkeslarven spinner under sin metamorfos som man får tag i råsilket. Larven spinner nämligen en silkesfiber som är sammanhängande, vilket gör det möjligt att skapa de långa och lena silkestrådarna. För att få fram silket ångar man kokongerna efter silkeslarvens metamorfos är klar och silkestråden frigörs. När silke produceras används relativt små mängder vatten och därför är det mer miljövänligt att producera än vad exempelvis lin och bomull är.

Att sköta om sina dam sidenblusar

Att sköta om sin sidenblus är inte svårt och sköts det på rätt sätt har plagget en lång livslängd. Nedan följer tips om hur dam sidenblusar bör tvättas och förvaras.

  • Siden behöver inte tvättas särskilt ofta och man kan med fördel vädra sina dam sidenblusar när det behövs. Torka bort fläckar med ljummet vatten.
  • Använd alltid enzymfritt tvättmedel. Använd gärna ett tvättmedel som är specialanpassat för siden.
  • Tvätta gärna i tvättpåse och färgsortera alltid tvätten.
  • Följ alltid tvättanvisningarna på plagget.
  • Det går ofta att stryka dam sidenblusar. ånga brukar fungera mycket bra att använda.
  • Siden är känsligt mot UV-strålar och bör därför inte hängas i direkt solljus.

Mönster, enfärgat och olika modeller

Dam sidenblusar går aldrig ur tiden och är alltid rätt, oavsett vad det är för trender som råder för tillfället. Trots sin långa historia utvecklas dessutom silkesplagg ständigt och därför kan man idag hitta ett stort utbud av olika sidenblusar. Den modeintresserade som värdesätter kvalitet kan idag välja mellan dam sidenblusar som har diskreta eller djärva mönster, starka eller matta färger, olika knäppningar och halsringningar. Har man inte köpt dam sidenblusar tidigare kan man med fördel välja en i samma modell som en skjorta eller blus man redan har i garderoben. Då vet man att modellen kommer passa till resten av ens plagg, samtidigt som skärningen är smickrande. Fina spetsblusar, skjortor med klassisk knäppning, blusar med rosetter och ärmlösa modeller finns till exempel att välja mellan i sortimentet. Ens personliga stil och smak bestämmer självklart vilken variant av dam sidenblusar som passar, men det kan vara ett bra val att köpa en blus som passar till vardagen och en blus som är perfekt till fest. Att välja en ledig storlek är bra eftersom det låter en dra nytta av materialets temperaturreglerande egenskaper. Många som väl har börjat använda sidenkläder brukar inte vilja bära något annat, tack vare komforten och den oslagbara lyxiga känslan som materialet ger.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se