Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Kappor

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Damkappor – bekväma och eleganta på samma gång

En förstklassig kappa är ett givet inslag i varje garderob – damkappor är riktiga allroundtalanger och kan bäras vid nästan alla tillfällen. På våren passar det till exempel perfekt med en parkas, på sommaren satsar man kanske på en lättare och kortare variant och på hösten är den klassiska trenchcoaten ett populärt val. Under den kalla årstiden är gosiga modeller i lamaull eller quiltade kappor ett måste. Vi vet vilken kappa som passar till vem och hur man sköter om sin kappa på bästa sätt.

Innehållsförteckning

Vilken kappa passar mig?

Ju längre du är, desto längre bör din kappa vara: så lyder den enkla tumregeln när det handlar om att välja rätt längd på kappan. Korta kvinnor gynnas alltså av klassiska korta kappor som inte går längre ned än till knät och som får benen att se längre ut. En generös krage kan däremot vara en smart idé för långa kvinnor, eftersom den drar uppmärksamheten till ansiktet istället för längden. Oavsett om du har storlek S eller XL: en quiltad kappa, parkas eller trenchcoat klär alla figurtyper.

För dig med kurviga höfter eller en liten mage är A-linjemodeller ett bra val. Dessa är lätt utställda och hjälper till att dölja figurens små utsvävningar på ett raffinerat sätt. Likaså kan vida snitt och detaljer som en kapuschong, paljetter eller påsydda fickor leda bort blicken från små valkar. Särskilt långa kappor utan knäppning kan vara smickrande för dig med kvinnliga kurvor.

För dig som är atletiskt byggd och vars axlar, höfter och midja har ungefär samma bredd är en trenchcoat med skärp i midjan ett smart sätt att betona din kvinnliga siluett. En exklusiv kappa bör dessutom alltid vara smickrande för dekolletaget: en V-ringning är perfekt för dig med stor byst, eftersom den framhäver dekolletaget på ett alldeles utmärkt sätt.

En kappa för varje årstid

Kappor är perfekta följeslagare för varje årstid: från lätta parkasar och trenchcoats till gosiga ullkappor och härligt quiltade varianter – det finns en lämplig kappa för alla typer av väder. Något som också bör finnas i varje garderob är de båda klassikerna: en svart trenchcoat, som faktiskt till och med kan bäras till festklänningen, och en quiltad kappa för kalla dagar – med eller utan kapuschong efter behov.

Damkappor för årets varma månader

Under varma dagar får kappan gärna vara ledig och lätt, exempelvis i form av en trenchcoat. Som ofodrad variant skyddar den perfekt mot den lätta vårbrisen, och en tunn regnkappa i knalliga färger är det optimala valet för kortvariga skurar under våren och sommaren. Viktigt är att modellerna har en kapuschong som skyddar mot regn. En regnkappa i rött eller gult blir ett glatt blickfång, precis som en tjusig kort kappa i polyester som bärs öppen under sommarmånaderna.

Lämpliga modeller:

  • Lätta trenchcoats
  • Regnkappor
  • Öppna korta kappor

Damkappor för årets kalla månader

Även under den kalla årstiden är kappor ett måste. När temperaturen sjunker och snön börjar falla är fodrade och vadderade kappor ett självklart val för moderiktiga outfits, som samtidigt håller dig härligt varm. Trenchcoaten kan bäras även när det är kallt ute, men den måste vara fodrad. Parkasar (långa anoraker med foder och oftast ett isolerande yttre skikt) är ett annat alternativ. Stickade kappor eller ullkappor är eleganta klassiker, men blir det väldigt kallt ger dessa modeller oftast inte ett tillräckligt gott skydd. För sådana dagar är det varma dunkappor eller quiltade kappor som gäller. Dessa har ett rejält inner- och ytterfoder samt andra smarta finesser i form av en kapuschong som skyddar mot regn och snö.

Lämpliga modeller:

  • Fodrade trenchcoats
  • Parkasar
  • Stickade kappor eller ullkappor
  • Dunkappor
  • Quiltade kappor

Tips: Den som inte vill köpa en separat kappa för varje enskild väderlek kan satsa på trendiga kombinationsvarianter. Här handlar det till exempel om kappor med avtagbar kapuschong, uttagbart foder eller varierbar fuskpälskrage. Dessa kappor kan enkelt anpassas efter väder och temperatur.

Tvätt- och skötselråd för damkappor

En kappa som används flitigt ser förr eller senare ganska sliten ut – att man tvättar och sköter om den på rätt sätt är viktigt! Modeller med fluffigt dun kan visserligen maskintvättas i skontvätt, men det lönar sig bara om man också har en torktumlare. Denna gör dunet fluffigt och voluminöst igen efter tvätt. Högsta tvättemperatur är 30 grader. Korta kappor i funktionsmaterial som polyester är lite enklare i skötseln. Dessa kan tvättas i 40 grader och behöver inte någon speciell behandling efteråt.

Damkappor av ull bör man däremot vara extra försiktig med. Om kappan luktar illa kan det räcka att man utsätter den för fukt (till exempel i duschrummet) och sedan klappar ut den eller slår lätt. Är plagget smutsigt måste fläckarna tas bort. Har man tur räcker det med lite vatten och en absorberande duk. Viktigt är att man inte river eller gnuggar, utan endast duttar! Vissa ullkappor kan även maskintvättas i 30 grader på skontvätt (läs tvättinstruktionerna!). Därefter lägger man kappan på en stor handduk och väntar tills denna sugit upp det mesta av fukten. Först då får kappan torka ordentligt på galgen.

Tips gällande förvaring: Ett malskydd i garderoben är en bra idé. Detta kan till exempel placeras direkt i klädpåsen, som skyddar kappan när den inte används.

Damkappor – moderiktiga följeslagare för alla tillfällen

Sportiga Goretex-kappor ger ett pålitigt skydd mot väder och vind. Med hjälp av detaljer som en avtagbar kapuschong eller en rejäl dragkedja trotsar dessa kappor även riktigt ruskväder. Goretex-kappor är därför perfekta för sportiga kvinnor som rör sig mycket utomhus.

Korta kappor är smickrande för korta kvinnor, eftersom de ger intrycket av en längre siluett. Men det är inte bara därför som de är så populära – de mångsidiga materialen och färgskalorna vrider upp vill ha-begäret ytterligare.

Kappor i lamaull är dels intensiva i färgen, dels härligt praktiska. Lamaullen gör dem samtidigt väldigt varma och behagligt lätta. Kapporna är otroligt kvinnliga och eleganta och därmed ett utmärkt komplement till afton- eller cocktailklänningen.

Trenchcoats räknas, med all rätt, som eviga klassiker som passar till mängder av outfits och bör finnas i varje kvinnas garderob. Framför allt i tidlöst svart och med ett skärp i midjan är de ett alldeles ypperligt alternativ för dig som vill betona din kvinnliga sida. Trenchcoaten finns dessutom i såväl lätta sommarvarianter som fodrade vintermodeller.

En quiltad kappa är vadderad och håller dig riktigt varm även under de kalla vintermånaderna. Den är dessutom trendig i looken och smickrande för både unga och äldre. Quiltade kappor finns i såväl lågmälda som lite mer iögonfallande färger, som blir en uppiggande highlight under den trista vintern.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se