Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Jeans

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 2 3 från 5 »

Sidan

Sidan 1 av 5

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 2 3 från 5 »

Sidan

Sidan 1 av 5

Jeans – från arbetsbyxa till modeplagg

Alla bär dem, alla älskar dem. Förr ansågs jeans vara herrkläder, men idag är de en integrerad del av varje garderob. Dessutom är den blå färgen och ett rakt snitt inte längre det enda man kan välja på. Från vitt till svart, stuprörsjeans eller vida ben – för damjeans finns det inga gränser. Detta gör det möjligt att hitta rätt modell för alla figurer och olika tillfällen.

Från början var det blå-jeans

För över 150 år sedan började jeanshistorian hos tyska återförsäljaren Levi Strauss. Det som ursprungligen var ett par vanliga byxor av brunt tyg förvandlades med tiden till de typiska blå jeansen av denim-tyg, som sedan blev mer och mer populära även på fritiden.

Robusta, bekväma och mångsidiga. Byxorna har blivit en oumbärlig del av vardagen. Men även vid speciella tillfällen är svarta stuprörsjeans med en blus och pumps ett elegant alternativ. I grund och botten finns de klassiska damjeansen i tre utföranden.

 • Bootcut, som har utsvängda ben
 • Straight, som har raka ben
 • Skinny /Slim, med smala ben

Utsvängda byxor var ett måste under 1970-talet, medan det idag är mer populärt med tighta varianter som betonar de kvinnliga formerna. De kan sitta lågt på höfterna eller särskilt bekvämt genom ett högt midjeband.

Vilka jeans passar min figur?

Breda lår, korta ben och platt rumpa? Inte nu längre! Med rätt tips och tricks blir jeans ens absoluta favorit bland alla klädesplagg och framhäver figurens vackraste sidor. Ett par jeans som sitter bra känner man igen genom att inga veck uppstår när man går och att det inte trycker någonstans. Men vilken modell smickrar mest?

Trolla bort magen

Om du har en något rund mage kan du känna dig bekväm i att bära jeans med hög midja. High-waist jeans trollar bort magen och låter höfterna se smalare ut, vilket ger dig en slankare silhuett. En hög andel av stretch gör att tyget kramar om kroppen och framhäver kurvorna.

Byxor som sitter löst över höfterna bör helst undvikas i det här fallet eftersom de leder blicken ännu mer mot bukregionen. Och som alltid gäller – svart gör dig smalare och mörka jeans smickrar din figur.

Snygga även bakifrån

Det som kan uppnås av timvis av mödosam träning skapar fickor och andra applikationer på baksidan av jeansen inom några sekunder. Broderier, knappar eller utsmyckningar på bakfickorna lurar ögonen och gör att rumpan verkar större.

Ljusa tvättar och låga jeans är också bra om du vill att rumpan ska se större ut – allra helst tighta skinny-jeans.

Om du däremot upplever din rumpa som för stor ska du istället välja mörka och löst sittande modeller. Då är bootcut med vida ben och diskreta fickor det bästa valet.

Ben som en gasell

Långa och smala ben – drömmen för många kvinnor. Men det som inte finns där kan skapas av rätt jeans. Vida byxben kompenserar för kraftiga lår och mörka tvättar ger ett smalare utseende.

Om du har korta ben kan du välja smala eller raka modeller. Långa byxben och högklackade skor förlänger benen extra och gör gatan till din personliga catwalk.

De 5 vanligaste felen vid jeansköp – och hur man undviker dem

Sökandet efter de rätta jeansen känns ibland som ett evighetsjobb. Men det beror ofta också på att man alltid gör samma misstag och inte letar tillräckligt noga i det breda utbudet av produkter. Särskilt de som köper jeans online står inför otaliga modeller, färger och mönster.

 • Köpt fel storlek
  Medan butiker ofta erbjuder liknande modeller är utbudet online mycket större och det är därför mer troligt att hitta rätt byxor. För att hitta den passande storleken hjälper det med en storlekstabell. Här hittar du information om midjeomkrets och grenlängd för att hitta den rätta passformen.
 • Alltid samma modell
  Självklart har alla sina favoritbyxor. Men hur vore det med något nytt? Istället för skinny-jeans kanske du kan prova jeans med utställda byxben – kanske gör det att dina ben ser ännu längre ut. Även boyfriend-stilen är en förändring och gör att din figur visas från helt nya sidor.
 • Orolig för detaljer
  Broderade blommor ser barnsligt ut och revor i jeansen är bara för tonåringar? Fel. Just sådana detaljer gör eleganta jeans särskilt iögonfallande. Med rätt styling ser varje kvinna bra ut i dem och får en snygg figur.
 • Glömma baksidan
  Hur fina byxorna än må vara från framsidan så är baksidan inte att förglömma. Stora bakfickor gör att rumpan ser större och snyggare ut.
 • Materialsammansättningen försummad
  Förutom den rätta storleken är också materialet av stor betydelse. En stor andel av bomull gör jeansbyxorna robusta så att de inte ens töjs ut efter långvarigt användande. Men det gör också att de inte sitter lika figursmickrande som stretch-jeans. Stuprörsjeans bör alltså ha en stor andel elastan för att sitta tight och bekvämt mot kroppen.

I princip borde man våga och prova mer. Om du bara burit skinny-jeans i flera år innan, kan det självklart kännas ovant i början med den vida Marlenebyxan. Men kanske är den nya looken precis vad du behöver.

Bekvämt genom vardagen

Den som söker en elegant omväxling till jeans och samtidigt värderar komfort högt har flera alternativ att välja mellan. Till exempel finns det leggings som är byxor av stretchigt tyg som passar kroppen perfekt och ger mycket rörelsefrihet. Kombinerat med längre överdelar eller en oversize-tröja skapar de en trendig look för varje säsong.

Önskas bekvämligheten av leggings och utseendet på ett par jeans är jeggings den perfekta lösningen. Tight sittande finns det modeller med dragkedja eller tänjbar midja, riktiga fickor eller låtsasfickor. Detta ger ännu mer rörelsefrihet och skapar samtidigt en snygg outfit – med en enkel blus och snörskor har du den perfekta looken för jobbet.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se