Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Kjolar

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 från 2 »

Sidan

Sidan 1 av 2

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 från 2 »

Sidan

Sidan 1 av 2

Kjolar – kvinnliga och eleganta

En kjol ger varje outfit en feminin aura. Den är ett perfekt plagg för dig som vill understryka din kvinnlighet och din personliga utstrålning. Jeanskjol, skinnkjol eller ullkjol: Vilka typer av kjolar finns det egentligen och vilken längd passar bäst till vilken figurtyp? Eftersom kjolen är ett självklart inslag inom dammodet är utbudet väldigt brett – med något för alla smaker.

Innehållsförteckning

Vilka typer av kjolar finns det?

Charmigt lekfulla eller stilrent klassiska kjolar – damkjolar finns i många olika varianter, som skiljer sig åt när det gäller modell och material. Vilken kjol man bör välja beror på det aktuella tillfället och den egna figurtypen.

A-linjekjolar
Dessa kjolar är formade som bokstaven A. De blir lite bredare längre ned – utan att fladdra för mycket – och betonar elegant den kvinnliga midjan. Kjolar i denna omtyckta modell passar särskilt bra för kvinnor med bredare höfter.

Pennkjolar
Den här snävt skurna kjolen sitter tätt intill kroppen – perfekt för dig som vill betona din figur. Pennkjolar är optimala för kontoret och andra lite mer formella sammanhang. Matcha med en ledig blus och stoppa in den i kjollinningen, så skapar du den populära timglaseffekten.

Veckade kjolar
Långa kjolar av stadigt, veckat material får midjan att se smalare ut. Plisserade resp. veckade kjolar har försetts med många veck och är optimala när man vill skapa intrycket av lite extra längd. Andra varianter är kjolar med endast ett eller några få plisseringar.

Byxkjolar
Byxkjolen är ursprungligen en trend från 90-talet. Den är en blandning mellan kjol och byxa, har en vid siluett och svänger luftigt runt benen. Detta utan att byxans bekvämlighet går förlorad. Eleganta eller sportiga byxkjolar matchas på vintern snyggt med en härlig polotröja.

Cirkelskurna kjolar
Den här luftiga kjolmodellen har en hög linning och en utställd fåll, något som hjälper till att dölja en liten mage. Golvlånga och färgglada eller korta och enfärgade: cirkelskurna kjolar finns i olika längder och färger och har en smickrande effekt oavsett figurtyp.

Dra på-kjolar
Den här kjolmodellen har i regel en töjbar linning utan varken dragkedja eller knappar. Dra på-kjolar är därför väldigt bekväma och dessutom enkla att ta på och av, vilket gör dem till ett praktiskt val för hektiska vardagar.

Vilken kjollängd är mest smickrande för figuren?

Tyllkjol eller skinnkjol – när det gäller kjolar spelar längden en viktig roll oavsett material. Med rätt kjollängd får hela outfiten ett lyft, medan en olämplig längd istället drar ned helhetsintrycket.

Minikjolar och korta kjolar
På sommaren är minikjolen ett oemotståndligt val för lediga dagar och ett perfekt sätt att framhäva bruna ben. Går kjolen till strax nedanför knät kan den även bäras till kontoret – gärna i diskreta färger och lite elegantare material. Den som vill bära kort kjol även på vintern kan välja en jeanskjol eller en ullkjol och matcha med strumpbyxor.

Midikjolar
Kjolar som slutar nedanför knät eller till och med går ned till vaden kallas midikjolar. De passar för alla tillfällen då en minikjol känns lite för vågad. Midikjolen betonar din kvinnlighet på ett stilfullt sätt. Eleganta midikjolar matchas snyggt med blusar eller linnen i siden.

Maxikjolar
Dessa långa kjolar är perfekta när du vill dölja benen helt men samtidigt inte vill avstå från kjolens bekväma känsla. Maxikjolar kan bäras vid nästan alla tillfällen och passar särskilt bra för äldre kvinnor.

Vilken kjolmodell passar bäst för mulliga?

För kvinnor med ett par extrakilon är det viktigt att välja rätt storlek och form på kjolen. Mulliga kvinnor ser väldigt bra ut i A-linjekjolar, eftersom den utsvängda modellen får midjan att se smalare ut. Denna effekt går även att uppnå med ett skärp. Vackra kjolar i storlek XL och långa kjolar i XXL matchas fördelaktigt med ett åtsittande linne eller en tajt topp och trollar fram en smakfull siluett.

Vilken kjol döljer magen?

Vill man dölja en liten mage är, förutom den A-linjeformade modellen, dra på-kjolen ett ypperligt alternativ. Kjolar med resårlinning är väldigt bekväma för dig med lite rundare mage. Figurvänliga kjolar är jättefina att kombinera med ledigt fallande blusar.

Vilken kjollängd lämpar sig bäst för vilket tillfälle?

Korta jeanskjolar är riktiga allroundtalanger för lediga dagar. De harmonierar snyggt med sportiga looker men kan också stylas till en stilfull blus. Under varma dagar är korta kjolar i linne eller bomull ett vinnande koncept. Vill man dölja benen går det att bära lång kjol även på sommaren, men modellen bör då vara tillverkad i ett lättare material.

Till kontoret eller formella tillställningar bör kjolen inte vara alltför kort. Här är istället en knälång variant eller en vadlång kjol i svart ett smart val. Matcha med kavaj eller en sofistikerad blus för en elegant businesslook.

Vilken kjol passar bäst till stövlar?

Till fodrade, varma stövlar är ullkjolar ett alldeles ypperligt val. Dessa finns i mängder av färger och mönster. Även stövlar som går upp över knäna stylas snyggt med en kort ullkjol, medan sommarstövlar i ljusa färger harmonierar fint med jeanskjolar eller lätta tygkjolar.

Vilken kjol är snygg på vintern?

Är garderoben full av vadlånga eller korta kjolar som du vill kunna använda även på vintern? Matchar du dem med varma strumpbyxor kan du absolut bära dem även under årets kalla månader. Stickade kjolar och kjolar i ull är ett bra val på vintern, eftersom den mjuka ullen är både varm och bekväm. Ett annat alternativ är kjolar i skinn. Dessa blir supersnygga till ett par varma boots.

Kjol: Vilken överdel ska man matcha med?

Den som vill betona sin kvinnliga figur med en A-linjeformad kjol kan matcha med en åtsittande topp. Är det istället ett par breda höfter som ska döljas passar det bättre med en ledig blus. Vida överdelar blir väldigt eleganta ihop med snäva pennkjolar, medan åtsittande överdelar ger ett kvinnligt och attraktivt intryck.

Minikjolar och luftiga linnen är en klockren kombination för den som är ute efter en ledig sommarlook. Vill man vrida upp trendfaktorn ytterligare kan man kombinera en veckad kjol med en åtsittande blus. Till byxkjolar är snäva överdelar att rekommendera – de trollar nämligen fram en tjusig siluett. På vintern kan en varm tröja eller en polotröja matchad med en cirkelskuren kjol vara ett chict sätt att framhäva sin kvinnliga sida. Dämpade färger är inget måste bara för att det blir kallare ute – även på vintern kan man klä sig färgglatt, exempelvis med en mörkgrön manchesterkjol och en mönstrad blus.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se