Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Stickade kjolar

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Dam stickade kjolar

En äkta dam vet precis hur man använder och matchar kjolar för att få fram en elegant outfit. Men detta betyder inte att vilka kläder som helst går att använda. Baskjolar och festkjolar ska så klart alltid ha sin plats i garderoben, men bland pennkjolar och glansiga midikjolar ska den stickade kjolen också få plats. När man tänker på en stickad kjol kanske man först tänker på någonting gjort av tjockt garn, och som man använder under riktigt kalla vinterdagar... men det är inte det enda man kan hitta inom de stickade kjolarnas värld. Man kan till en dam hitta stickade kjolar på helt olika nivåer. De klassiska och grovt stickade i mysiga färger - kanske med ett snyggt mönster - kan ge ett roligt alternativ till den enkla pennkjolen. Sen har vi tunnare stickningar, som lutar mer åt jerseykjolar, med minimalistiska detaljer och enkla snitt. Det som inte förändras bland spektrumet av stickade kjolar är så klart det fina fallet och mjukheten, som är smickrande för fina ben och skönt mot kroppen. Orden stickad kan dock låta som något mindre elegant. Då kan man undra: när passar det egentligen att använda en stickad kjol?

När det passar med en stickad kjol

Dam stickade kjolar passar faktiskt nästan när som helst - det handlar om hur man matchar kläderna med varandra. Snygga kjol- och kavajkombinationer är läckra och kan lugnt passa till både kontoret så som den årliga släktträffen. Sådana kombinationer i vackra modeller - och så klart hög kvalitet - kan hittas bland designmärken som t. ex. Gery Weber, Peter Hahn och Uta Raasch. Som vi alla vet har accessoarer ett stort inflytande på outfiten man väljer att klä sig i. Visst kan man mjuka upp en strikt - dock elegant - kombination med ett par tjusiga lågskor. Perfekt för en shoppingtur på stan - för att orka gå mycket mer och hitta det bästa i butikerna. Klassiskt är för det mesta bäst. Som det till exempel är med stilettpumps, retro-halvhöga sandalklackar eller röda klackskor med spetsig tå. Man får inte glömma att en matchande väska - för finare tillställningar - passar med en kuvertväska. Väljer man utsökta örhängen, halsband och armband måste de inte vara speciellt stora - det räcker med att de är snygga och ordentliga för att ge en dyr och stilren look. Sammanfattningen är:

  • Det passar med en stickad kjol till viktiga kontorsmöten och event om man väljer en elegant modell och fint mönster.
  • Man kan använda jerseykjolar för en mer avslappnad look.
  • Man kan piffa upp vilken kjol som helst med höga klackar och snygga accessoarer.
  • För en classy city look kan man bestämma sig för en kjol-och kavajkombination.


Vikten av att välja rätt kjol

Det finns många kjolar att välja bland, men alla är inte alltid de bästa valen. Kvalitet är det första man bör tänka på. Väljer man dålig kvalitet, kommer man snabbt att ångra sig. Så för att välja rätt kjol måste man först tänka kvalitet. Speciellt när det gäller stickade kjolar som i regel är känsligare. äkta kvalitet får man fram med hjälp av äkta material. Material har ett nära förhållande till stil och utseende. Det är grundfakta att material, mönster och design har en direkt påverkan på kjolens utseende. Mjuka och svala kjolar är för det mesta gjorda av bomullsblandningar och varmare stickningar är vanligen av ull o. s. v.

För att vara säker på att kjolen kommer att fortsätta att se lika snygg ut nästa år, som dagen man köpte den, ska man se till att välja tåliga material och att köpa från en ordentlig klädaffär. En bra idé för köpinspiration är webbutiker. Man klickar in sig på butiker online och kollar vad som finns och läser produktbeskrivningar och jämför priser. Bilder på modeller i kläderna ger idéer om hur man kan matcha sin kjol på tjusigaste sätt. Detta ger en chans åt en att sukta i sig allt det sköna utan att behöva flytta sig från fåtöljen medans man dricker sitt eftermiddagskaffe.

Klädtips: Hur man får kjolen att leva längre

Den stickade kjolen är mångas favorit. Inte bara för att den är snygg och smickrande, utan för att den dessutom är skön. Till skillnad från kjolar och klänningar - som är gjorda av styva tyger - så är stickade kjolar mjuka och sköna. En fin stickning, och kanske tjusiga färgblandningar, gör dessa kjolar omedelbart mer iögonfallande än andra kjolar. När man till sist hittat Kjolen som man länge letat efter, så vill man att den håller - helst ett par år. Det kräver ordentlig skötsel. Vissa är mycket känsligare än andra kjolar. Vad kan man göra för att hindra kjolen från att tappa formen och färgen? Hur hanterar man noppor? Det mesta får man veta från den lilla instruktionslappen som brukar sitta på insidan av någon söm. Bland dessa instruktioner brukar det till exempel stå att kjolarna inte bör maskintvättas, för då kan de tappa formen och ibland även tappa färgen snabbare. Torktumla ska man i de flesta fall inte heller göra. Gör man det kan de krympa! Andra ska man skippa att tvätta med vatten helt och hållet och istället skicka till kemtvätten. För att behålla formen medans kjolen torkar, är det bra att låta den plantorka - d. v. s. att den ligger på golvet eller ett bord och med en handduk under tills den torkat. Därefter kan den förvaras vikt i lådan. Måste man hänga upp den ska man se till att hänga den på ett sätt som inte drar i tyget och får den att hänga sig. Händer detta ändå, kan man få tillbaka formen om man plantorkar den igen nästa gång den tvättas. Har din stickade kjol börjat noppa sig? Det finna små, praktiska apparater som tar bort noppor. De fungerar nästan på samma sätt som en rakapparat. Men har man inte en sån kan man med rakhyveln dra över de värsta delarna av plagget och sedan samla ihop nopporna till en liten boll som sen kastas bort. Följer man dessa enkla råd kan man njuta av sin favoritkjol länge och väl!

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se