Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Aftonklänningar

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Aftonklänningar – ett elegant val för speciella tillfällen

Aftonklänningar är ett utmärkt val när du vill göra storslagen entré. Ska du till exempel gå på en romantisk bal eller har du blivit bjuden på bröllop börjar jakten på de perfekta festkläderna. Praktiskt: online hittar du ett väldigt brett utbud av aftonklänningar som framhäver det bästa med varje figurtyp. Här väljer du mellan långärmade aftonklänningar, åtsittande cocktailklänningar, vida balklänningar och mycket mer. Självklart finns det även aftonklänningar i stora storlekar som är särskilt smickrande för kurviga kvinnor.

Innehållsförteckning

Snäv eller vid modell: Vilket snitt ska man välja till aftonklänningen?

Vilket snitt man bör välja till sin aftonklänning beror främst på den egna figurtypen. Det finns till exempel väldigt åtsittande aftonklänningar som blir jättefina på kvinnor med slank figur. Aftonklänningar i stora storlekar brukar däremot oftast vara vida i snittet och hjälper därmed till att dölja figurens små utsvävningar. En annan variant är den populära A-linjemodellen. Denna betonar dekolletaget med åtsittande tyg för att sedan bli allt vidare nedtill.

Snäva aftonklänningar

Många aftonklänningar online och i butik övertygar med sitt mycket figurbetonande snitt. Modellerna känns sexiga och förföriska. De framhäver figurens bästa sidor, till exempel en smal midja. Åtsittande klänningar brukar ofta även ha en markant halsringning som betonar dekolletaget eller ryggen.

Tajta aftonklänningar ger framför allt i mörka färger ett elegant och stilfullt intryck, men för kvinnor med problemzoner kan de ofta vara olämpliga. För dig som vill dölja en liten mage eller få en mer slimmad linje runt höfterna kan det vara klokare att välja en klänning med böljande fall från midjan och ned eller en draperad variant.

Vida aftonklänningar

Vida aftonklänningar i stora storlekar ger kurviga kvinnor helt rätt fokus. De skapar en fördelaktig siluett, eftersom de "retuscherar" problemområden som en liten mage, en stor rumpa eller kraftiga lår. Men de har ytterligare en fördel: de ger ett väldigt romantiskt intryck och påminner – beroende på modell – om en ballerina eller en prinsessa. Böljande tyger och utställda balmodeller är något vi ser mycket av när det gäller vida aftonklänningar.

En annan omtyckt variant är A-linjeformade klänningar, ofta ett populärt val även till bröllop. Det nästintill klassiska snittet är tajt upptill och böljar ut i klädsam vidd nedtill. Modellen har varit populär länge och gör sig utmärkt som aftonklänning – även i stora storlekar.

Tips: Även ärmlängden är något kvinnor bör tänka på vid valet av klänning. På vintern kan exempelvis långärmade balklänningar vara ett bra alternativ, särskilt eftersom de hjälper till att dölja eventuella problemområden kring armarna. Under varma dagar riskerar de dock att bli för varma.

Jämförelse mellan långa och korta aftonklänningar

Ska aftonklänningen vara kort eller lång? Det beror främst på när den ska användas. Korta klänningar är vanligare till mindre påkostade tillställningar, medan de långa modellerna dominerar på eleganta galor och baler.

Fördelar med korta aftonklänningar

Med glittrande paljetter, som långärmad balklänning eller helt utan krusiduller: en kort aftonklänning drar blickarna till sig. Tack vare den raffinerade kombinationen av det charmigt korta snittet och detaljerna som gör modellen till en aftonklänning ger den korta klänningen ett chict men inte överklätt intryck. När det gäller den praktiska aspekten är en kort klänning oftast bekvämare och enklare att röra sig i, till exempel när det är dags för dans. Dessutom är knälånga cocktailklänningar perfekta för dig som vill få benen att se lite längre ut.

Fördelar med långa aftonklänningar

Långa aftonklänningar är eleganta som inga andra. Kvinnor som bär aftonklänning hamnar oundvikligen i blickfånget, särskilt om klänningen har hottats upp med detaljer som paljetter, volanger, rysch eller strasstenar. Långa aftonklänningar hjälper till att dölja figurens små utsvävningar, inte bara i stora storlekar, och får samtidigt den som bär dem att känna sig som en riktig drottning.

Tips till dig som har svårt att bestämma dig: De så kallade high-low-klänningarna är perfekta för dig som vill ha lite av båda varianter. Klänningarna är, i likhet med den beryktade hockeyfrisyren, kortare framtill och längre baktill.

Från festen till middagsbjudningen: När passar det med aftonklänning?

Beroende på tillfälle rekommenderar vi diskreta cocktailklänningar, långa aftonklänningar eller en fräck, kort aftonklänning med glitterpaljetter eller urringad rygg.

Aftonklänningar till fest

Till en elegant fest hör oftast också en klädkod: i detta fall är knälånga cocktailklänningar eller korta aftonklänningar att föredra framför en flott balklänning. Om fokus ligger på en lång partynatt bör klänningen vara bekväm och inte alltför tajt. Detaljer i form av en urringning i ryggen är ett bra sätt att ge aftonklänningen en raffinerad avrundning – framför allt på sommarfesten.

Aftonklänningar till bal eller bröllop

På studentbal, gala eller bröllop är det aftonklänningarna som dominerar, den ena elegantare än den andra. Det vanligaste är långa aftonklänningar som imponerar med markanta detaljer i form av en rikligt utsmyckad halsringning, tjusiga blomapplikationer eller skimrande paljetter. Även långärmade balklänningar är, beroende på årstid, ett populärt val och gör att man slipper leta efter en matchande bolero när temperaturen sjunker.

Var försiktig med färgvalet till bröllop: vitt är brudens färg och ingen av gästerna bör därför bära en vit klänning!

Aftonklänningar för middag, teaterbesök och liknande

Till ett lite mindre påkostat event, som trots det kräver aftonkläder, kan kvinnor välja korta aftonklänningar i lite enklare modeller. Detaljer som en urringning i ryggen eller långärmade balklänningar med spets är inget måste, utan kan istället ge ett lite för stylat intryck. Mindre är helt enkelt mer när det gäller den här typen av event!

Aftonklänningar med det där lilla extra

Med glittrande paljetter, en romantisk ringning i ryggen eller en vackert dekorerad ärm blir en ny aftonklänning snabbt till garderobens självklara favorit. Även accessoarer som ett skärp i midjan och gnistrande smycken hjälper till att göra festlooken komplett.

Under kalla dagar är dessutom en kappa ett absolut måste. Med en klassisk ullkappa på vintern kan det aldrig bli fel. På våren och hösten är en svart eller beige trenchcoat ett utmärkt sätt att skapa raffinerade kontraster till aftonklänningen. Viktigt är också att matcha festkläderna med rätt skor och väska. Dessa bör harmoniera färgmässigt och inte stjäla för mycket uppmärksamhet – det är aftonklänningen som ska vara blickfånget. Skor som pumps bör väljas i en återhållsam look.

Tips: Om aftonklänningen har en generös halsringning kan smycken i form av ett halsband bli pricken över i.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se