Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Skinnkläder

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Exklusiva skinnkläder för kvinnor

Högkvalitativt läder är ett av de robustaste materialen för kläder. Tack vare dess mångsidiga egenskaper har människan använt det i stor utsträckning sedan urminnes tider och hantverket utvecklas konstant. Idag övertygar skinnkläder med dess mjuka finish samt eleganta, fashionabla, men även klassiskt eleganta utseende.

Varifrån kommer lädret?

Läder tillverkas av djur och bevaras genom en speciell kemisk bearbetning – garvning. På så vis blir skinnet smidigt, tåligt och kan användas inom ytterst många områden. Till största del används hudar från kor, kalvar, getter, får och grisar. Hudarna är en biprodukt i livsmedelsindustrin. Beroende på från vilket djur skinnet härstammar, har lädret olika egenskaper som gör det särskilt lämpligt för vissa typer av kläder.

Olika lädertyper och deras egenskaper

Slätt eller grovt? Det är inte enbart den egna smaken som är avgörande, utan även de krav man ställer på skinnklädernas egenskaper och användningsområdet måste tas med i beräkningen. Beroende på från vilket djur lädret kommer och på vilket sätt det behandlades kallas det för följande:

 • Nappaläder
  Särskilt mjukt, smidigt narvläder, mestadels från kalv eller får. Eftersom lädrets porer sluts in av många tunna skikt efter garvningen är det relativt resistent mot fukt och smuts.
 • Läder från kor
  Huden från fullvuxna kor är tjockare och tåligare än de från ungdjur. Därför är de även väl lämpade att bearbetas till robusta skor och väskor.
 • Getskinn
  Getskinn är mycket mjukt och har en vacker läderstruktur. Därför används det ofta till tillverkningen av skinnkläder, men även för plånböcker och väskor.
 • Velourläder
  Till velourläder räknas alla lädertyper med en mjuk grövre yta. Det skapas när fibrernas yttersta skikt slipas. På så vis blir skinnkläderna särskilt mjuka att ta i och behåller samtidigt sin omisskännliga karaktär.

Läder skiljer sig inte enbart beroende på ursprung, utan även beroende på vilken typ av bearbetning det får. Det finns kvalitativa graderingar till exempel när det gäller narvläder och spaltläder – det märks för kunden oftast bara på priset.

Läderbearbetning

Garvning av djurhudar är ett av människans äldsta hantverk . Ända in på 1900-talet fanns det knappt något alternativt material till läder. Djurhudarna bearbetas, slipas och rengörs fortfarande i många olika steg med vegetabiliska ämnen, mineralsalt, fett eller numera syntetiska garvningsämnen så att de får en slät, mjuk yta. Garvningsämnena binds oåterkalleligen i huden så att den blir resistent mot nedbrytning av mikroorganismer. Därefter kan den bearbetas till kläder.

Upptäck skinnkläder

Det spelar ingen roll vilken stil du har – nästan alla klädesplagg kan tillverkas av läder. Till skillnad från många andra textilier passar läder även ihop med olika accessoarer. Följande skinnkläder är särskilt populära bland kvinnor och män:

 • Jackor och kappor
 • Byxor
 • Kjolar
 • Skor och stövlar
 • Väskor
 • Handskar

För formbara ytterplagg som inte får lov att krympa i dagligt bruk används framför allt mjuk kalvsnappa, lammnappa eller fint getvelourläder. Det robusta nötlädret passar ofta till skor och många accessoarer.

Så kombinerar man läderplagg

Snygga skinnkläder får inte längre saknas i en välsorterad garderob. Särskilt cool är läderjackan eller läderkappan i de klassiska färgerna svart, brunt och beigt. Nya färgtekniker möjliggör även andra glada färgämnen som ser till att ge välkommen omväxling. Det finns det rätta plagget för varje outfit-önskan!

Den som redan har provat vet att vissa skinnkläder för kvinnor helt enkelt alltid passar. Den enkla svarta läderjackan är otvetydigt en tidlös alltiallo. Den ser inte enbart bra ut ihop med jeans, utan även med lätta sommarkläder. Därtill är skinnjackor alltid eleganta i dämpade jordtoner som ockra, bordeaux eller mörk oliv. Velour ger dessutom färgen ett livligt utseende. Vintage- och antikeffekter såsom markanta sömmar förfinar det släta nappalädret.

En elegant läderkappa ger även en enkel outfit en särskild twist. Här gäller följande motto: hoppa i kläderna och se fantastisk ut.

För speciella tillfällen drar stilfulla skinnbyxor till sig allas uppmärksamhet. De har för länge sedan lagt motorcykel-imagen bakom sig. I kombination med mjuka blusar av silke, spets eller fin bomull får dina skinnbyxor skickliga accenter.

Hur rengör man skinnkläder?

För att skinnkläder ska behålla sitt stiliga utseende en längre tid måste de förvaras och skötas omsorgsfullt. Torr varmluft, tvättmaskiner eller starkt rengöringsmedel på fläckar är förbjudet. I de flesta fall rekommenderas en regelbunden speciell läderrengöring. I värsta fall kan man gå igenom följande steg för att ta hand om sitt läderplagg hemma:

 • Smidigt narvläder kan man torka av med en fuktig trasa. Applicera sedan ett passande rengöringsmedel. Det förhindrar att fukt tränger in i fibrerna och lämnar ränder efter sig.
 • Velourläder bör överhuvudtaget inte komma i kontakt med vatten, eftersom det kan orsaka permanenta fläckar. Emellanåt kan man borsta skinnkläder av velour med en speciell gummiborste och sedan impregnera dem.

Skinnkläder bör förvaras hängande på en passande galge, vädras emellanåt och hållas borta från element . På så vis torkar lädret inte ut och det bildas färre skrynklor.

Önskad patina

Skinnkläder tillhör de få klädesplagg som blir stiligare med användningen. Omhändertas jackor och kappor eller liknande på rätt sätt anpassar de sig till den egna individuella stilen. Alltifrån rockiga sport-chica till minimalistiska och urbana modeller till förfinade fritids-looks och western-vibbar är möjligt.

Korta, midjesmala bikerjackor används gärna av trendsättare för att exempelvis ge kontrast åt mjuka sidenkläder. Betona med tryckknappar, grova dragkedjor och bältesspännen. Lösa snitt, lädersnören och fransar ger skinnkläderna däremot en antydan till western som kan kombineras på ett särskilt fint sätt ihop med jeans.

Individuella accessoarer gör varje look personlig. På så vis kan ett klädesplagg alltid framhävas på nya sätt.

Enkla lädermodeller är perfekta för city-livet – de passar även bra ihop med business-kostymer. Färgglada färger ser till att din outfit får omväxling och ger ett fashionabelt intryck. En elegant damläderparka av sammetslen, skogsfärgad getvelour påminner däremot om långa ridturer på landet och förfinar varje fritids-outfit.

När det gäller skinnkläder sätter en kvinnas fantasi inga gränser. De tidlösa klassikerna passar liksom in i varje garderob utan problem – samtidigt kan enbart ett plagg förändra eller skapa nya oräkneliga looks – ett lyckat inköp med andra ord!

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se