Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Stövletter

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 2 3 från 4 »

Sidan

Sidan 1 av 4

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 2 3 från 4 »

Sidan

Sidan 1 av 4

Damstövletter – stövelns lillebror

Damstövletter är bekväma och härligt lättstylade – ibland kan de vara eleganta, ibland rockiga och ibland lediga. Det ankelhöga skaftet skiljer dem från deras större syskon, stöveln. Stövletter är riktiga allroundtalanger och finns i alla tänkbara utföranden, färger och mönster online. Blått till klassisk denim, svart till skinnkjolen eller färgglatt mönstrat till sommarklänningen – med stövletter är valen många.

Innehållsförteckning

Olika varianter av damstövletter

Klassiska damstövletter slutar strax ovanför anklarna och går ofta i dämpade färgtoner som blått, svart eller brunt. Stövletter i blått är exempelvis ett snyggt komplement till en jeansoutfit och passar perfekt till vardags. De kan också bli ett charmigt blickfång till en enkel look i grått eller vitt. Stövletter i svart eller brunt är även de väldigt lättmatchade. Särskilt svarta modeller utan några särskilda krusiduller passar riktigt bra till kontoret.

Känns det för tråkigt finns det naturligtvis snygga stövletter även i andra färger än blått, svart och brunt. Grå, kamouflage- eller olivfärgade boots ger ofta ett sportigt, militärinspirerat intryck, medan stövletter med animalprint eller färgglada mönster utstrålar mod och extravagans. Det finns även stövletter i knalliga kulörer, som med en väska eller skärp i samma färg ger en vanlig basoutfit det där lilla extra.

Olika stilar till fötterna

Det är inte bara färgen som gör stövletten till en så speciell it-accessoar, utan även modellen spelar roll när man vill uttrycka den egna personligheten. Ett exempel är snörstövletter, som tack vare sin snörning ger ett härligt rockigt och lite vassare intryck. Med detaljer i form av nitar, märken eller spännen skapar snörstövletterna en iögonfallande, rockig look som till och med motorcyklister lär bli avundsjuka på.

Damstövletter finns dessutom i futuristisk metalliclook – ett utmärkt val om du känner för att glittra ikapp med diskokulan på nästa party. En annan omtyckt variant är stövletter med fransar, som ihop med en jeansjacka eller en väst skapar en avslappnad cowboystil.

Dessutom finns det boots som tidigare främst varit tänkta för män och är otroligt bekväma, som Chelseaboots, som med resårpartier i sidorna, ett ungefär ankelhögt skaft och en oftast platt sula ger en oslagbart bekväm känsla. Den höga komfortfaktorn och den stilrena looken gör dem perfekta för en lång dag på kontoret.

Tips: Stövletterna i Chelseamodell finns idag även i trendiga varianter med högre klack som kan bäras vid speciella tillfällen.

Stövletter till olika outfits

Snörstövletter, Chelseaboots eller stövletter i metalliclook: det är inte alltid så lätt att välja rätt kläder till sina damstövletter. Den goda nyheten är att varje typ av stövlett ofta hittar sin egen stil och på så sätt kan ge din outfit en stor personlig prägel.

Stövletter & jeans
Redan på tidigt 1980-tal var kombinationen av riktigt tajta skinnyjeans och stövletter (Chelseamodell eller klassiska) ett populärt val – precis som idag. Tumregel: är stövletterna vida och lediga kan jeansen vara desto tajtare. En annan spännande variant är kombinationen av damstövletter i Chelsealook och jeans i cropped modell. Den kortare byxmodellen blottar snyggt en smula hud mellan jeansen och bootsen. Vill man variera looken kan man vika upp byxorna.

Tips: Vill man inte bära jeans går det utmärkt att matcha stövletter i svart, blått eller färgglatt till tajta leggings.

Stövletter & kjolar
Damstövletter är även ett utmärkt komplement till en charmig eller kortare kjol. Särskilt omtyckt är kombinationen av en tajt överdel, en skinnkjol och Chelseaboots: stövletterna ger ett förföriskt men inte alltför påträngande intryck. Matchar man istället med snörstövletter blir looken däremot omedelbart tuff och mystisk. Stövletter i blått eller svart kan dessutom enkelt stylas med kjolar i samma färgfamilj.

Stövletter & klänningar
En snygg stilkrock uppnår man genom att matcha en elegant klänning med lediga stövletter. Klänningar i romantisk, böljande modell bryts av på ett spännande sätt med snörstövletter, och en cool skinnjacka blir kronan på verket.

Viktigt: Man bör välja färgen på skorna utifrån vilken färg klänningen har. Är klänningen exempelvis ljusblå kan det passa bra med stövletter i mörkblått. På samma sätt kan det bli snyggt med en flerfärgad klänning till enfärgade skor, men tänk på att skornas färg bör fångas upp av klänningen.

Damstövletternas bästa vänner – de här accessoarerna är ett måste

Damstövletter till favoritoutfiten skapar en viss stil, en stil som kan fulländas och avrundas med några väl valda accessoarer. Stövletter i svart matchas snyggt med smycken i guld eller silver, medan bruna varianter oftast passar bättre till smycken i guld eller roséguld. Till metallicboots är det däremot silversmycken som gäller!

Boots i cowboylook bör kombineras med fransade väskor eller halsband på samma tema (halsband med fransar, fjädrar osv.). Till en klassisk look lämpar sig diskreta skärp, helst i samma färg som stövletterna, samt en väska i matchande färg. Och den som satsar på en rockig look med snörstövletter bör inte glömma bort nitarmband och skinnskärp.

Dölj problemområden elegant med damstövletter

Kvinnor med kraftiga vader upplever ofta att stövlar inte passar eller känns obekväma. Boots kan vara en bekväm lösning, eftersom det lägre skaftet hos Chelseabootsen eller de klassiska stövlettmodellerna skapar mer plats till benen. Det finns damstövletter som kamouflerar kraftiga vader på ett chict sätt. Dessa bör ha en så bred blockklack som möjligt. En tunn stilettklack får vaderna att se onödigt tjocka ut. För kvinnor med kraftiga vader är ankelboots som slutar en bra bit ovanför anklarna ett bättre alternativ än de riktigt låga varianterna. Rikliga utsmyckningar, snörningar och spännen bör undvikas – dessa stövletter passar främst kvinnor med slanka ben. För fylliga vader är det enkla oftast det allra bästa!

Och vilka stövletter bör man välja om man har korta ben? Denna fråga är enkel att besvara: spetsigt formade varianter, eftersom de får benen att se längre ut! En rundad tå riskerar däremot att göra benen kortare. Snörstövletter eller Chelsea-stövletter med grov klack är inte heller något bra val för korta kvinnor, eftersom även dessa modeller ger ett kortare intryck. En annan variant som absolut bör undvikas är kombinationen av en vadlång kjol och boots. Den ofördelaktiga kjollängden drar blickarna till benen och får dem att se kortare ut än de egentligen är. En kort kjol till boots är däremot mycket smickrande för benen.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se