Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Tröjor

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan

Sidan

Sidan 1 av 11

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig

Sidan

Sidan 1 av 11

Tröjor för den modemedvetna kvinnan

Fluffig, mjuk och oemotståndligt len – oräkneliga typer och snitt av damtröjor förtrollar modevärlden – det finns åtminstone precis lika många modeller som det finns olika kvinnofigurer. De klassiska tröjtyperna är enkla att kombinera och är ett måste för varje garderob:

 • V-ringade tröjor
 • Rundhalsade tröjor
 • Polotröjor
 • Långa tröjor
 • Tröjor med carmenkrage
 • Oversize tröjor
 • Huvtröjor
 • Slipovers

Ibland vill man vara sportig, ibland elegant – dessa tröjor kan du ha på dig under varje årstid och de är en välkommen följeslagare framför allt på vintern eller under kyliga kvällar.

Vilka tröjor passar vilken figurtyp?

Många kvinnor är inte helt nöjda med sina kroppar, vare sig det är en putande mage eller breda axlar. Med den riktiga tröjan kan man dölja det på ett skickligt sätt så att man enbart visar sig från sin bästa sida.

 • Figurtyp A:
  Problemområdet när det gäller denna figurtyp är nedanför höfterna. För att jämna ut proportionerna bör överkroppen framhävas och då passar exempelvis ränder eller mönster bra. Lägg märke till att slitsar på sidan om höfterna ser bra ut när du har långa kläder på dig.
 • Figurtyp H:
  Du som ser androgyn och atletisk ut kan använda dig av feminina mönster eller smalt stickade kläder för att framhäva din kvinnliga sida.
 • Figurtyp O:
  När det gäller O-typen bör fokus läggas på de mestadels smala benen. Kombinerar man en oversize tröja och lösa modeller med en smal byxa avleder man uppmärksamheten från den kvinnliga mittpunkten.
 • Figurtyp V:
  Breda axlar och en smal höft utmärker denna kroppstyp. För att inte betona överkroppen för mycket bör man undvika pråliga mönster och tröjmodeller. Utsvängda överdelar eller V-ringade tröjor drar till sig blickar till kroppens mitt och distraherar från den breda överkroppen.
 • Figurtyp X:
  Timglas-figuren återspeglar sinnebilden av en kvinna. Den smala midjan kan framhävas med omlottröjor. Även figurnära polotröjor lämpar sig för att framhäva de kvinnliga kurvorna.

Vilken damtröja som man gillar och passar i är naturligtvis alltid en smaksak och en fråga om typ. Likaså spelar pris- och kvalitetsklasser en viktig roll. Designermärken erbjuder ett stort antal tröjor för kvinnor av god kvalitet och med trendiga snitt för alla smaker.

Ett stiligt val för varje tillfälle

Damtröjor är mångsidiga klädesplagg året runt. Diverse silhuetter, snitt och material kan kombineras på olika stiliga och samtidigt bekväma sätt beroende på tillfället. Men vad bör man tänka på när det kommer till valet av tröja? Kan man även ta på sig en alldaglig tröja till ett elegant kvällsevenemang? Och hur ska man göra för att få favorittröjan att verka stilfull?

Business – tröjan på kontoret

För att skina på kontoret bör man ta hänsyn till tröjans kvalitet. Ull med noppor eller urtvättade tröjor passar inte in här! Däremot är kashmirtröjor eller damtröjor av viskos tecken på smak och stil.

V-ringade tröjor är perfekt att ha över en klassisk blus. Smala polotröjor passar utmärkt som ett värmande skydd under en stilig blazer. Den som älskar att gå till kontoret i en avslappnad look kan kombinera en rakt skuren tröja med eleganta kostymbyxor och sportiga skor .

Casual – den mångsidiga tröjan för alla tillfällen

Det spelar ingen roll om du har en rundhalsad tröja, en tröja i oversize style eller en cool sweatshirt – en bekväm damtröja är en räddare i nöden vissa dagar. En mysig tröja av mjukt material till jeans och bekväma skor är det bästa valet. Vid kalla årstider kan en grovt stickad damtröja vara det perfekta värmeskyddet. Även koftor till jeans och T-shirts är en enkel casual-kombi som gör att man alltid är på den rätta sidan.

Home – mysigt och bekvämt

Att komma hem och känna välbefinnande – vad passar bättre än en bekväm och gosig tröja? Mysig kashmir och trendig merinoull är värmande material som är till för att slappna av i. Även moderna sweatshirts och trendiga huvtröjor ger en avslappnad hemmalook.

Den som även vill vara elegant och trendigt klädd hemma kan ta till attraktiva tvådelade plagg såsom en kombination av stickade byxor och tröjor eller av mjukt nickityg.

Kvällskläder – alltid elegant klädd

Den som tror att damtröjor enbart är till för en vardaglig look tar fel. Även på kvällen kan fina stickade tröjor förvandlas till en elegant outfit. Då kan du till exempel kombinera en svart polotröja med en pennkjol av läder och klassiska pumps. Den som vill synas mer kan piffa till sin look med en djup v-urringning och ett stiligt halsband eller ett annat smycke.

Med denna kvällskombination gäller det principiellt att tydligt betona silhuetten. Till vida marlenebyxor passar enbart en åtsittande, finstickad tröja. En grovt stickad klänning kan i sin tur framhäva din kvinnliga sida med ett skärp i midjan.

Vilka material är lämpliga för allergiker?

Den som har känslig hud eller får en allergisk reaktion av ull bör medvetet ha koll på råmaterialen i textilierna. För att undvika allergiska reaktioner såsom klåda eller hudrodnader rekommenderas man att avstå från alpackaull, ny klippull och merinoull. Undvik även pälskragar.

Man bör tvätta nya tyger noggrant innan man använder dem. På så vis lösgör man ämnesrester från tillverkningen som kan orsaka en allergisk reaktion.

Material som är lämpliga för allergiker är framför allt naturfiber såsom linne, viskos eller obehandlad bomull. Dessutom är det viktigt med en hudvänlig textilvård. Tvättmedel bör därför helst vara fritt från doft och parfymämnen.

Klådatestet – ulltröja för känslig hud

Den som är känslig mot vissa ulltröjor bör alltid först kasta en blick på materialsammansättningen. Fina tygblandningar av viskos eller nylon är ett behagligt val för att få en bekväm känsla utan klåda. Även bomull och polyester är fria från obekväma "klifibrer". Den som ändå inte vill avstå från stickade tröjor kan istället använda den supermjuka och lena kashmiren.

Vilka damtröjor kan man ha på sig på sommaren?

Varma ulltröjor är oumbärliga under vintersäsongen. Men kan man ha på sig en sådan tröja på sommaren? Självklart! När det blir kallt om kvällarna och det till och med kommer en kall bris på semesterorten är lätta stickade tröjor den perfekta lösningen. Beroende på tillfället kan du variera din outfit – du kan låta den hänga över axlarna eller helt enkelt ta på dig tröjan.

Särskilt linne är ett lämpligt material för tröjor eftersom det lätta tyget har en kylande verkan mot huden. Även tröjor av siden eller fint stickade tröjor av kashmir kan bäras på sommaren. Klädd i ljusa färger och somriga mönster – det är den perfekta klädseln för kyliga sommarkvällar.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se