Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Twinset

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Twinset – skillnaden finns i detaljerna

Twinsets räknas till dammodets klassiker. Knappt ett annat klädesplagg har lika många kombinationsmöjligheter som twinsetet. Setet består av en T-shirt och en tillhörande liten kofta och setet är lika bekvämt som en tjocktröja, men ser elegantare ut och ger mer flexibilitet och fler designmöjligheter.

Vad är ett twinset?

Twinsetet har varit ett begrepp i modevärlden sedan slutet av 1930-talet. Det består av en T-shirt eller en tunn tröja i kombination med en kofta av samma material – mestadels i samma färg och mönster. Inom dammodet har twinsets alltid varit populära på grund av deras mångsidiga sätt att bäras.

Dyrbara material och högkvalitativ bearbetning

Twinsets av hög kvalitet är vanligtvis stickade av det finaste garnet. Nuförtiden finns de även i luftiga modeller av bomull som man kan bära vid varmare temperaturer. De stickade kreationerna ger en oändligt mjuk och len känsla mot huden och består av följande material och eventuella blandningar:

 • Kashmir
 • Silke
 • Ny klippull
 • Linne

Kashmir går knappt att överträffa när det kommer till fjäderlätt fluffighet. Naturfibrerna utvinns från kashmirgetens underull, vars namn härstammar från regionen Kashmir i Himalaya. Ullen värmer tillförlitligt trots dess tunna, mjuka stickning. Det är perfekt vid kyligare temperaturer, när till exempel en tjockt stickad tröja inte stämmer överens med tillfället. Mjuk ny klippull är lika värmande och kan till och med tvättas i tvättmaskin. Den utvinns när man regelbundet klipper ullen från merinofår som är kända för sin ulls särskilt mjuka fibrer.

Silke ger överdelen ett flytande självfall och en underbart mjuk glans – det är till stor del svalkande mot huden på sommaren. Silke utvinns av silkeslarven som ursprungligen kommer från Kina. Materialet utmärker sig genom en speciell vävning samt en hög hållfasthet.

Linne hör till sommargarnen som, tack vare dess naturliga egenskaper, är särskilt hudvänliga och lätta att bära. Linne växer i linblommans stjälkar. Efter skörden repas och rengörs linet och därefter spinns det likt bomull. Fint vävt linnetyg är jämnt och fritt från ludd. Linne är luftigt, svalkande och bekvämt att ha på sig när det är varmt.

Rätt skötsel

Blandningen av olika garn, ofta tillsammans med elastan eller syntetfiber, förhöjer stabiliteten i twinsetets form och gör det lättskött. Många av dessa modeller kan tvättas i tvättmaskin utan problem. Det gäller dock att ta hänsyn till tvättråden på lappen.

Naturlig ull absorberar inte lukter lika intensivt som syntetfiber och släpper snabbt ifrån sig dem igen. Hänger du alltså ut ditt twinset av ull på vädring behöver du ofta inte tvätta det alls efteråt.

Ömtåliga plagg bör man tvätta eller till och med rengöra för hand. Dubbla sömmar, elastiska ärmslut, materialet av hög kvalitet liksom den utmärkta bearbetningen lovar i princip att ditt nya favoritplagg kommer att hålla länge.

Vadå fantasilöst?

T-shirten och koftan i likadan färg – långtråkigt och enformigt? Tvärtom. Även om twinsetet om och om igen anklagas för att vara gammalmodigt håller det sig fast på marknaden. Just av den orsaken att twinsets helt enkelt är så praktiska, bekväma och mångsidiga. Skillnaden finns i detaljerna. Fina ajourmönster, stickmönster, fin spets, olika former på kragen och olika ärmlängder liksom varierande knappar och fickor på stickade koftor ger stilfull omväxling när det gäller överdelar för kvinnor.

Ett modernt twinset av hög kvalitet kan övertyga med kärleksfulla brytningar. Kvinnor kan glädja sig länge åt vackra, trendiga mönsterkombinationer, attraktiva färger och innovativa snitt i sin nya look.

Hur bär man ett twinset?

Det spelar ingen roll om det handlar om business, festligheter eller fritid – det finns olika tillfällen och oräkneliga möjligheter att ha på sig ett twinset. Man kan ha på sig T-shirten och koftan både var för sig och tillsammans, men även ihop med jeans, kostymbyxor, klänningar och kjolar. Om du lägger koftan avslappnat runt axlarna får du en helt ny look som förändras igen om du knyter ihop ärmarna lite löst. Stilsäkra kvinnor leker även med knappraden: öppen, stängd eller raffinerat med bara några knappar knäppta.

Tack vare dess enkla utformning kan man kombinera twinsetet med olika accessoarer. Det skulle kunna vara en matchande silkeshalsduk eller en sjal, man också halsband, collierer och armband som i synnerhet kommer till sin rätt tillsammans med kortärmade modeller. Beroende på tillfälle kan kvinnor förändra klädeskreationens inverkan med sådana accessoarer – från avslappnat till festligt.

Passformens A och O

Alla kvinnor passar i ett twinset av hög kvalitet som sitter bra. T-shirtarna och koftorna finns att få i flera olika färger, så att alla kan hitta sin älsklingsfärg. När det gäller passformen gäller det att se till att twinsetet aldrig sitter för tajt, men inte heller för löst. Setet kommet till sin rätt när det omsluter kroppens form på ett mjukt vis. På det viset är det dessutom bekvämast att ha på sig. Så kan du mäta passformen på rätt sätt:

 • Bystmått
  Mät omkretsen över bysten, där den är som störst.
 • Underbystmått
  Mät omkretsen under bysten.
 • Midjemått
  Mät omkretsen där midjan är som smalast.
 • Höftmått
  Mät omkretsen omkring höften, där stussen är som bredast.

Det är lättare att mäta med lite hjälp. De angivna längderna på produkternas överdelar stämmer överens med ryggens längd. Varje modell har en utförlig storlekstabell, som gör att du snabbt kan hitta den perfekta längden.

Blazer eller twinset?

Det är ett måste både för kvinnor och män att ha den rätta klädseln på kontoret. Medan män helt enkelt kan förlita sig på skjorta och kostym och genast se bra ut, ser ofta samma typ av klädsel för sträng ut på kvinnor. Den som känner sig obekväm i blus och blazer även om de har feminina snitt eller den som gärna vill ha lite omväxling, hittar en ytterst snygg räddning i twinsetet.

Ett enkelt twinset av hög kvalitet är fullkomligt lämpligt att bära på kontoret för kvinnor. Det ser elegantare ut än en tröja och mindre strängt ut än en blus och en blazer. Samtidigt är twinsetet riktigt bekvämt när det sitter rätt, vilket gör att man känner sig självsäker och får en positiv utstrålning. Med vetskapen att man ser bra ut och att man är klädd på rätt sätt är det mycket lättare att självklart kunna koncentrera sig på sina bästa färdigheter – för en riktig stil och elegans i vardagen.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se