Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Västar

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Trendiga västar för alla tillfällen

Feminin, sportig eller lämplig att bära på kontoret – allt detta i ett enda klädesplagg. Västar går att styla till många tillfällen, eftersom de är överraskande mångsidiga i utseendet. Medan den lediga kviltade västen ser särskilt ledig ut ihop med jeans och sneakers, drar den långt skurna stickade västen, tillsammans med kjol och pumps, till sig allas blickar på varje event. Likväl finns det ett par regler som man borde följa för att förvandla västen till en speciell highlight i varje outfit.

Ärmlös genom årstiderna

Tycker du att västar enbart passar på hösten och att jackor hur som helst är mer praktiska? Denna åsikt går att motbevisa genom det stora sortimentet av västar – för de blev för länge sedan ett basplagg, oavsett om det handlar om sommar eller vinter, stickad eller fodrad med dun. Följande stilar kan framför allt glädja sig åt stigande popularitet:

 • Dunvästar och kviltade västar
 • Funktionsvästar
 • Valkade västar
 • Stickade västar
 • Virkade västar
 • ​Pälsvästar

Dessutom finns det även mer sällsynta modeller som exempelvis vävda västar och blazervästar och kappor med kort skurna ärmar. Den som vill vara på den säkra sidan, väljer hellre klassiska snitt och dämpade färger – med kviltade västar eller modeller i denim kan man knappast göra något fel. Fast vissa varianter är mer experimentvänliga.

Västar mot den isande kylan

När övergångsjackan är för tunn och vinterjackan är alldeles för tjock, finns det bara en sak som hjälper: ta fram dunvästen. Till jeans och en enkel tröja ger den smickrande damvästen en sportig look och värmer kroppen samtidigt som armarna alltid har tillräckligt med frihet och man kan röra sig fritt.

Det är nästan samma sak med den kviltade västen – dock är den lite stiligare och inte fullt så varm. Den lämpar sig till och med på kontoret och för eleganta event, eftersom man kan styla den till tygbyxor eller till en tajt kjol. Man kan rätta färgerna perfekt efter T-shirten eller tröjan som man har under och med en liten ståkrage ser den extra feminin ut.

En ny modetrend – den långa västen

För ljumma kvällar och under friska morgontimmar är den långa västen perfekt. Dessa västar är en upgrade för varje ledig look och påminner om en lång blazer eller kappa med det långa snittet – med de fria ärmarna är blusen eller tröjan som man har under synlig.

På så vis är outfiten delvis synlig, samtidigt som västen värmer kroppen och döljer höften och rumpan på ett snyggt sätt. För att skapa en lager-på-lager-look med polotröja och sjal är västen ett måste för varje modemedveten kvinna.

Som hemmagjord

För mysiga kvällar och mer gemytlighet är stickade västar lösningen. Med stretchiga leggings och en lång T-shirt över, ger västen den nödvändiga mysfaktorn och är perfekt lämpad för layering: jeans, blus och sjal över västen – och färdig är den lediga kombinationen. Enfärgade toner eller lysande färger kan, beroende på önskan, bidra till helhetsintrycket eller göra så att du drar till dig allas blickar.

Populär klassiker

Med funktionsvästar eller valkade västar av klippull av hög kvalitet är man alltid på den säkra sidan. Genom att ha olika klädesplagg lager på lager kan man undvika att börja svettas eller frysa, eftersom man kan ta av eller lägga till ett lager om det skulle behövas. Västar värmer särskilt ryggen och området runt njurarna – samt skyddar mot den kalla vinden.

Tre tips för hur du kan styla västar perfekt

Har du inte längre lust att bära enkla och monotona kläder? Ser du bara samma kombinationsmöjligheter överallt och saknar spännande inspiration om hur man kan ge nytt liv åt västar? Det går snabbt att rätta till, eftersom med de riktiga tipsen blir gatan till en catwalk.

 • Pälsvästar
  Fuskpäls och fleece är nyckelord i detta sammanhang. Populära modeplagg för trendiga looks trollar fram en slank figur och ihop med enkla överdelar är du redo att gå upp på scenen. Fluffiga plagg i kombination med svarta jeans och små accessoarer är ett måste i övergången mellan årstider.
 • Speciella kragar
  En iögonfallande sjalkrage lyfter genast fram den långa västen in i rampljuset och piffar till den avslappnade stilen med en gång. En väst i blazerstil, som kännetecknas av en klassisk reverskrage, ger omväxling. Med västen över en blus och ett halsband runt halsen är man fullständigt redo att gå till kontoret.
 • För den som vågar mer...
  ... kombinera helt enkelt olika stilar. Vad tycks om en avslappnad lång väst tillsammans med ett par lediga culottebyxor? Det som först kanske låter ovanligt, ser vid nästa ögonkast avslappnat och trendigt ut.

Man kan även leka med färger och med starka kontraster kan outfiten få mer liv. En vit väst och vita skor till svarta jeans och en mörkt polotröja – eller tvärtom. På så vis stämmer västens färg överens med resten av outfiten som får en sammanhängande helhetsbild.

Kragar, huvor och knappar

Om damvästar ser sportiga eller eleganta ut beror inte enbart på stilen – ofta spelar även de små detaljerna en stor roll när det kommer till vilket intryck en väst ger. En kviltad väst med ståkrage ger en feminin touch, medan en väst med huva ser ledig och trendig ut. Den som vill synas mer kan välja en huva med päls – på vintern är det en söt accessoar.

Mer omväxling ger vändbara västar som skänker dig ett nytt utseende i en handvändning. Västens in- och utsida har två olika färger som på några få sekunder kan ge dig en ny stil. Mestadels har dessa västar en dämpad och en lysande färgton som omedelbart kan förändra hela outfiten.

Den som vill vara ännu mer iögonfallande kan välja en väst med fransar och virkade detaljer. Rörliga element ger eleganta västar en gnista av ledighet och svänger avslappnat med i sömmen.

Vanligtvis går västarna att stänga med ett blixtlås eller med tryckknappar, även om framför allt stickade modeller eller västar av textil ofta inte går att stänga. De har en avlång form och gör så att kroppen ser längre ut. Tillsammans med tajta jeans och högklackade skor trollar din väst fram en oemotståndlig look. Västen är den perfekta följeslagaren för alla årstider.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se