Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera
Nachhaltigkeit Material
Material

TENCEL™
Tencel framställs av hållbart odlade träd och blir underbart mjukt, hudvänligt och andningsaktivt. De båda materialen TENCEL™ Lyocell och TENCEL™ modal framställs på ett extra energi- och resurssparande sätt. En dröm för alla som älskar mode och miljö.

ECOVERO™
LENZING™ ECOVERO™ viskos-fiber uppfyller högsta miljökrav, från utvinningen av råvaror över tillverkning till avfallshanteringen. Mindre vatten- och energiförbrukning och mindre utsläpp ger större glädje när de bärs!

Hållbart & speciellt

Upptäck vår märkesportfolio

PETER HAHN PURE EDITION

Trendiga basplagg för vardagen. Strålande modefärger av förstklassig, ny ull från Patagonien i hållbar, GOTS-certifierad kvalitet.

Nachhaltigkeit Siegel
Kvalitetsmärkning

Kvalitetsmärkning ger säkerhet. Därför skaffar vi oss märkningar från oberoende organisationer som intygar att vi uppfyller de högsta standarderna och använder resurssnåla produktionsmetoder. För oss och för dig.

The Good Cashmere Standard
The Good Cashmere Standard

The Good Cashmere Standard® by AbTF är en oberoende standard för hållbart producerad kashmirull som har som målsättning av värna om kashmirgetternas välmående, arbetsvillkoren för bönder och anställda på gårdarna samt miljön. Standarden har tagits fram av AID BY TRADE FOUNDATION med hjälp av vår egen kashmirexpert Heike Hillebrecht. Vi är stolta över vårt bidrag till deras arbete.


Kashmir är ingen skyddad beteckning och därför finns det tyvärr stora kvalitetsskillnader. PETER HAHNS PREMIUM-kashmir utmärker sig dock i fiberlängd och finhet. Du kan se det på det svarta PREMIUM-märket – för det är skillnad på kashmir och kashmir.

Blue Planet

Modemärket BRAX sätter en ny standard för resurssnål tillverkning av denimmode med sin jeanskollektion ”Blue Planet”. ”Blue Planet”-serien står för trendsäkra looks som produceras med omsorg om miljö och naturresurser. Till exempel används innovativa tvättmetoder med ozon och modern laserteknik för att markant minska förbrukningen av vatten, kemikalier och energi vid tillverkning av den exklusiva denimkollektionen.

Premium Pima Cotton

Pimabomull är inte bara väldigt mjuk och långlivad, utan också extra hållbar. Vårt utvalda Premium-garn kommer från vårt specialspinneri i Grekland. Här sätts hållbarheten i främsta rummet när det gäller allt från genteknikfria bomullsfrön till energieffektiv förädling. Den smarta bevattningslösningen har till exempel lett till vattenbesparingar på 80% och dramatiskt minskat behovet av gödning. Bekvämt mode med gott samvete!

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) uppställer högsta ekologiska och sociala krav för ekologiskt framställda naturfibrer i varje fas av tillverkningsprocessen. Det är en av textilbranschens strängaste standarder och den uppfyller hela vår GREEN COTTON-kollektion.

Caregora

Märket Caregora™, som alla produkter från märket Medima har, garanterar att angorakaninerna som producerar den värdefulla ullen föds upp så att de kan bete sig naturligt och att de klipps på ett skonsamt sätt. För att både människor och djur ska kunna må bra.

Eterna Naturally

#naturally manifesterar ETERNA:s uppfattning och värderingar: förstklassig kvalitet, hållbarhet och ansvarsfull produktion. Under hela produktionscykeln gör ETERNA sitt yttersta för att minimera effekterna på miljön och bedriver ansvarsfullt företagande vid tillverkning av sina produkter, oavsett var i världen den sker.

Go Green

Miljöprogrammet Go Green har två huvudsakliga mål: att arbeta för att det filippinska ekosystemet återhämtar sig och samtidigt bevara den modeaccessoarindustri som finns där och som redan på 70-talet började satsa på resurssnål användning av inhemska material. ”Gröna smycken” för varje tillfälle.

GOTS

Genom att vi återvinner material ger vi materialen ett nytt liv och sparar energi, råvaror och vatten. Det är bra för miljön och vårt bidrag till den cirkulära ekonomin. Genom intelligent användning av produktionsrester och återanvändning av återvunna material sparar vi inte bara resurser – de återanvänds till exklusiva produkter, som de produkter som förses med vårt eget ”Recycled Materials”-märke.

Nachhaltigkeit Klimaneutral
Vi är klimatneutrala!

Vi är ett klimatneutralt företag. Tillsammans med ClimatePartner har vi beräknat våra koldioxidutsläpp och kompenserar dem genom ett internationellt erkänt klimatprojekt. Förutom våra insatser för att undvika och minska utsläpp är det här ett viktigt steg i hela vårt klimatarbete. Vi har sammanställt de relevanta koldioxidutsläppen för vårt företag – från uppvärmning och el till medarbetarnas pendling, kataloger och varutransporter. Som företag är vi klimatneutrala. Vi har tagit det första steget! På så sätt ser vi exakt var vi har störst möjligheter att minska våra utsläpp.

Klimaneutral Siegel

Utjämning av koldioxidutsläpp genom ett klimatprojekt. Vi utjämnar koldioxidutsläppen från vårt företag. Därför stöder vi klimatprojekt 1114: Skogsskydd i Tambopata, Peru.


Läs mer nu!

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se