Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Herr Accessoarer

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Accessoarer för män som förvandlar en vanlig outfit till något särskilt

Från värmande vinterhalsdukar till skärp som inte bara håller jeansen på plats utan dessutom fulländar looken – accessoarer är inte bara till för kvinnor. Även män kan uppnå en ovanlig look med moderna smycken och praktiska modeartiklar. För män och mode är inte längre en motsägelse och med rätt tricks kan varje man glänsa.

Enkel styling och mode för män

Vi erkänner, hårband och stora örhängen passar bättre på kvinnor. Men de tidigare strikta gränserna inom mode suddas nu för tiden ut och även män får bära uppseendeväckande outfits. Det finns många fler möjligheter även när det kommer till accessoarer, högvärdiga läderarmband eller enkla ringar kan bättra på outfiten och sätta små accenter.

Men den som hellre kör på en klassisk stil och inte vill göra några misstag med stylingen kan förlita sig på beprövade och omtyckta accessoarer för män så som:

 • Halsdukar
 • Skärp
 • Mössor, kepsar och hattar

De ger en individuell look och kan matchas perfekt till kläderna. Man kan enkelt hitta passande accessoarer, oavsett om de är till ens jobbkostym eller en avslappnad kväll.

Varm hela vintern – så bär man halsduken bäst

"Vem som helst kan knyta en halsduk" – må så vara, men om det blir bra är en helt annan femma. Denna accessoar för män kan snabbt bli en störande faktor som drar med hela outfiten i fallet. Men egentligen är det faktiskt inte så svårt. Det finns tre olika varianter på hur man kan bära halsduken och skyddas från vinterns bitande kyla.

 • Lägg den bakom nacken
  Det låter enkelt, och det är det också. Drapera halsduken över axlarna så att dess ändar hänger lösa. Det skyddar förvisso inte mot vind och köld men ser modernt ut och är omväxlande. Med en öppen rock och ett par skinnhandskar kan hösten komma.
 • Vira den löst
  För att få ett perfekt skydd mot kall vind kan man vira sin halsduk löst runt halsen i flera varv. Allra helst låter man halsdukens ändar hänga en bit, därigenom kan man se längre ut. Om man har en väldigt tjockt stickad halsduk måste man se upp så att man inte helt försvinner bakom den.
 • En lös ögla
  Vik halsduken på mitten och lägg den bakom nacken. Dra sedan änden genom öglan och dra åt lite för att värma hals och bröst. Denna metod ser riktigt elegant ut även till kostym och kan kombineras på många olika sätt.

Man ska absolut inte låta halsduken hänga ned till marken eller täcka hela ens outfit. Men med hjälp av rätt teknik är halsduken en perfekt accessoar under kalla årstider och tillsammans med en stilren rock drar du allas blickar till dig.

Vad ska man tänka på när man köper ett skärp?

Det kan hända vem som helst, efter en lyckad diet sitter helt plötsligt de byxor som tidigare satt som gjutna alldeles för löst. Medan hängslen är en traditionell lösning och kan se mycket elegant ut tillsammans med svarta byxor och vit skjorta är skärpet ett vanligare alternativ för män.

Ett högkvalitativt läderskärp är perfekt för att fixera byxorna på höften och är samtidigt en moderiktig accessoar.

Det är viktigt att se till att man hittar rätt storlek. För att hitta ett skärp som sitter perfekt gör man bäst i att ta ett måttband och mäta omkretsen kring höftbenen. Enkla spännen med en rörlig torne är väl lämpade för affärslivet eftersom de går att använda till varje outfit och inte sticker i ögonen.

Vilken stil passar bäst?

Principiellt bör män alltid hålla sig till läderskärp eftersom de ser ädla ut och är lätta att styla. Tygskärp passar enbart för användning i vardagen. Detsamma gäller för uppseendeväckande färger.

Generellt bör man alltid se till att ens skor och skärp matchar varandra. Detta gäller för material, spänne och färg. Medan det inte är mycket som kan gå fel med svart läder måste man tänka på att matcha liknande nyanser om man använder bruna accessoarer.

Korta av skärpet själv?

Även om man mäter noggrant kan det hända att skärpet inte passar på millimetern. Oavsett om man har gått upp eller ned i vikt, ibland saknas det ett hål på ett specifikt ställe. Med lite skicklighet kan hantverkskunniga män enkelt råda bot på detta och göra ett nytt hål med en håltång. Därmed sitter jeansen mycket bekvämare!

Accessoarer för dåliga hårdagar

När man inte får håret att göra som man vill är mössor en perfekt lösning. Men huvudbonader kan även användas för att skydda mot vind och regn eller som moderiktig accessoar. Den som gillar en klassisk stil väljer exempelvis en enkel hatt med brätte.

Mysiga ullmössor håller öron och huvud varma, men är framförallt ett modernt sätt att uppnå en avslappnad look. Med en beanie kan du sätta en utmärkande accent även på varmare dagar, vilken dessutom ger en sportig look. Men även kepsar är än idag en omtyckt modell och skyddar ögonen från solsken.

Vilka ytterligare accessoarer för män finns det?

Det finns ett rikligt utbud av accessoarer för män, även om halsband och örhängen framförallt bärs av kvinnor. Det kan handla om moderna solglasögon eller praktiska klockor och väskor, med små detaljer kan en outfit få nytt liv och ändra hela ens look.

Det viktiga är att man är måttfull med accessoarerna så att ens outfit inte blir för prålig. Kläderna ska vara medelpunkten och accessoarerna ska pryda dem. Men det skadar inte att tänka utanför ramarna och prova något nytt: hur vore det till exempel med en rutig stickad halsduk med fransar till en svart rock?

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se