Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Herr Byxor

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 från 2 »

Sidan

Sidan 1 av 2

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 från 2 »

Sidan

Sidan 1 av 2

Alternativ till kostymbyxor och jeans

Vissa dagar är kostymbyxor för uppstyrda och jeans för lediga. Detta kan hända både för tillfällen på jobbet och ens fritid. Men vilka byxor passar på kontoret när man inte har några viktiga möten eller när svärföräldrarna kommer över på fika på söndagseftermiddagen?

Byxor för män – ett stort utbud

För att uppnå en välsorterad garderob bör män med stil även tänka på byxorna, oavsett om sammanhanget är business eller fritid. Den som skaffar sig en varierad samling kan lätt välja rätt byxor för varje tillfälle. Det finns faktiskt en hel del olika varianter:

 • Pressvecksbyxor
  Pressvecksbyxor räknas sedan slutet av 70-talet till klassikerna när det kommer till byxor för män. Tack vare pressvecken, som läggs i linningens främre söm, ger de mycket rörelsefrihet. Dessa kontorsdugliga byxor karakteriseras av pressvecken som förstärker deras seriösa image.
 • Tygbyxor
  Tygbyxor tillverkas för det mesta enligt jeansens vanligaste modell med fem fickor. Men istället för denim består de av ett lättare bomullstyg. Därför kommer dessa byxor ofta i många olika färgglada varianter, de ljusare nyanserna är populära framförallt på sommaren.
 • Chino
  Detta är en modern variant på tygbyxan. Modellen kännetecknas av sneda framfickor, bakfickor med knapp och att benen smalnar av ned mot foten.
 • Manchesterbyxor
  Lämpar sig framförallt för de svalare årstiderna som höst och vinter. Tygets speciella, randiga struktur ger framförallt dova färger en mycket elegant look som ger en snygg figur även till festliga tillställningar.
 • Funktionsbyxor
  Som namnet avslöjar har dessa byxor flera funktioner förutom att se bra ut. Det kan tillexempel vara snabbtorkande material som ger optimal fuktavledning. eller ett extra värmande foder som används för så kallade termobyxor.
 • Cargobyxor
  Cargobyxorna är en riktig trendsättare inom streetwear men har också praktiska egenskaper för sport och fritid. De är robusta, bekvämt skurna och med de många, karakteristiska fickorna har de förtjänat en fast plats i aktiva mäns vardagsgarderob.
 • Shorts och bermudashorts
  Sommarbyxor för män. När temperaturen stiger får även män visa benen. Det går att göra på ett smakfullt sätt med eleganta bermudashorts som slutar fem centimeter ovanför knät. Shorts är ofta skurna som jeans eller chinos, alltså kommer de med fem fickor eller sneda framfickor. För fina tillställningar gör man dock bäst i att lämna kortbyxorna hemma!

Även joggingbyxor räknas nu för tiden till typiska byxor för män och används framförallt inom ungdomsmodet. De så kallade mjukisbyxorna har en huvudkvalitet – de är bekväma. Dessa byxor är därför rimliga att bära när man tränar eller slappnar av hemma på soffan.

Smala eller vida?

De olika byxvarianterna täcker inte det mångsidiga modeutbudet på långa vägar. Män måste nämligen dessutom bestämma sig för en passform. Den går att välja efter smak, aktuella trender eller kroppsbyggnad. Kvalitetsmärken erbjuder principiellt följande passformer:

 • Regular
 • Slim
 • Comfort

Beteckningen "regular fit" beskriver byxor i en klassisk look med normalhög midja, raka ben (straight) och normal passform. Byxor med "slim fit" har en snävare passform med smala ben och en lägre midja. För att garantera att byxorna är bekväma trots den snävare modellen tillverkas de ofta i ett stretchigt material. Detta gör även att byxorna inte tappar formen lika snabbt till exempel kring knäna. Byxor med "comfort fit" har en mycket bekväm passform. De övertygar med en avslappnad passform och vida ben.

För att hitta rätt storlek mäter man midjans omkrets och innerbenslängden. Om byxbenen är för långa kan de lätt kortas.

Hur matchar jag mina byxor på ett proffsigt sätt?

Beroende på hur man kombinerar dem kan nästan varje byxa ge en helt ny look. Pressvecksbyxor, manchesterbyxor och på sommaren även tygbyxor passar utmärkt på kontoret eller vid formella fritidsaktiviteter tillsammans med skjorta, kavaj och skinnskor. Den som kombinerar manchesterbyxor med en stickad tröja eller tygbyxor med en T-shirt skapar en elegant fritidslook.

Varje outfit kan accentueras med olika accessoarer som till exempel skärp, strumpor eller också halsdukar och scarfar.

Den som vill kan anamma trenden att djärvt rulla upp sina chinobyxor och visa anklarna. En sådan look lämpar sig dock huvudsakligen för fritidsaktiveter som att gå på stan och ser riktigt bra ut tillsammans med sneakers, låga strumpor och loafers eller andra snygga skinnskor.

Shorts kan smakfullt kombineras med luftiga skjortor med halv ärm eller T-shirts. Tillsammans med seglarskor eller mockasiner får du en ledig look. Men på kontoret är de dock bara en nödlösning, även under heta dagar. Ett par bermudashorts må se bra ut tillsammans med skjorta och kavaj men män i kortbyxor uppskattas inte alltid på kontoret.

Byxor för män – omväxlande material

Hur byxor kan kombineras står och faller med deras material. Detta ska man alltid tänka på när man väljer sin outfit. Högkvalitativa byxor för män består normalt sett av naturmaterial som har särskilt bekväma egenskaper. Byxorna får sin särskilda look beroende på hur materialet bearbetas och färgas.

Ett material som ofta används för byxor är bomull. Bomullen bearbetas till fina trådar av vilka mjuka men samtidigt robusta tyger tillverkas som även kan stå emot dåligt väder. Med en liten andel elastan blir de ännu bekvämare. Manchester och denim är också tyger som tillverkas av bomull.

Bomull låter sig dessutom kombineras med många olika alternativ. Man behöver bara ha tygets grovlek och struktur i åtanke.

Linne är ett naturligt, ovanligt lätt tyg som vävs av linfiber och tack vare sina svalkande egenskaper gärna bärs på sommaren. Regeln här är att kombinera naturligt med naturligt, alltså med ett annat plagg av linne, lätta bomullsmaterial eller denim.

Ny klippull är ett byxmaterial som passar bäst tillsammans med ädla siden- eller bomullsskjortor och finstickade tröjor. Grövre ullmaterial kan även kombineras med fastare material som till exempel en grovstickad tröja. På så vis blir styling ett nöje även för män.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se