Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Herr Jeans

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Trendiga herrjeans för alla tillfällen

Snabba trender och ett obegränsat urval av kläder, och ändå förblir jeans ett måste för kvinnor och män. Och då måste det inte vara rakt skurna jeans av blått denimtyg. Herrmode kännetecknas också av slående förändringar. Oavsett om det är ljusa färger i en avslappnad stil eller mörka klassiker är det viktigaste att jeansen sitter som handen i handsken och smickrar figuren.

Vilken modell passar mig bäst?

Mode och stil har sedan länge upphört att vara enbart för kvinnor. Män är också intresserade av vad de har på sig. För vem vill inte ha de perfekt passande byxorna, som kombinerat med en skjorta ger ett elegant utseende? Män kan välja mellan olika jeansmodeller.

 • Bootcut
  Med stram passform över låret och vida byxben passar denna modell alla män. Bootcut-stilen ser särskilt avslappnad och casual ut.
 • Loose fit
  Ett insidertips för lite större män är jeans av denna, något lösare modell som kännetecknas av en bekväm benbredd och den breda passformen.
 • Slim fit
  De typiska stuprörsjeansen som sitter tätt inpå kroppen och figuren. På grund av den smala formen på stuprörsjeansen är de bäst lämpade för smala män eftersom de verkligen betonar kroppen.
 • Regular fit
  Den klassiska formen med rakt ben som betonar kroppsformen. Med denna modell kan man knappt göra några fel – de är standardvalet och kan kombineras på många sätt.

För att köpa rätt storlek hjälper det bara att ta fram måttbandet och mäta. Även de som förmodligen vet sin byxstorlek väljer ibland ändå fel och måste då använda ett skärp. Resultatet blir veck och en obekväm passform som lätt hade kunnat undvikas genom att mäta innan.

Hur bär man jeans till stövlar? Så fungerar det!

Boots och stövlar har blivit oumbärliga även för män på vintern och är numer en integrerad del i modevärlden. Kombinerat med jeans kan du skapa en elegant look som passar såväl på fritiden som vid särskilda tillfällen. En fråga som ibland uppstår är: vad gör jag med byxorna? Ska de stoppas i stövlarna eller bäras utanpå?

Hur jeansen ska bäras beror framför allt på modellen. Vida modeller kan dras över stövlarna, medan smala jeans stoppas in i stövlarna.

Ytterligare ett knep är att rulla upp benen. Genom att rulla upp byxbenen blir byxorna kortare och visar snyggt upp stövlarna. På så sätt kan män framför allt styla snäva jeans och kombinera dem med robusta stövlar.

Om man önskar större variation kan man bära de upprullade byxorna till sneakers eller snörskor – detta gör ankeln synlig och skorna hamnar i fokus. Speciellt med bredare lår gör detta knep att benen ser slankare ut samtidigt som man är modernt klädd .

Alternativ till herrjeans?

När temperaturerna stiger på sommaren värmer det tjocka jeanstyget benen och gör det härliga vädret ofta ganska obehagligt istället. Men eftersom det på kontoret eller vid speciella evenemang inte är tillåtet med shorts, behövs ett annat alternativ.

Färgglada chinos

Chino-byxor är idealiska för varma sommardagar för en avslappnad men snygg stil. Tack vare moderna modeller liknar de jeans visuellt, men kännetecknas av ett tunnare och luftigare tyg. Vad sägs om beige chino-byxor som är bekvämt stylade med espadriller och en T-shirt? Beroende på specifikationerna är ofta herrchinos ett lämpligt alternativ till jeans även på kontoret.

Luftiga linnebyxor

Hudvänliga, naturliga och bekväma. Linnebyxor tillåter en naturlig värmeväxling så att de håller sig svala även vid höga temperaturer. En ljus linnebyxa i en modern modell kan passa perfekt till en luftig T-shirt eller till och med en skjorta. Detta garanterar en fulländad look för kontoret utan att behöva offra behaglig friskhet.

Shorts

När det kommer till shorts går meningarna isär. Vissa anser att shorts på män så att benen syns är fruktansvärt, medan andra ser det som härligt svalkande på sommaren. Hemma eller på fritiden är de dock ett bra val så länge man känner sig bekväm i dem.

Med solbruna ben ser jeansshorts särskilt bra ut och kan kombineras på många sätt. Med en enkel skjorta och sneakers eller seglarskor skapar du en individuell stil som passar även för en utflykt till staden.

Tvätta rätt – men hur?

Det kan hända vem som helst, att de bekväma favoritjeansen som efter många år förlorat mer och mer av sin färg, plötsligt inte ser så bra ut längre på grund av otaliga tvättar. Det som herrar smidigt kan kalla "vintagestil" till vardags funkar inte lika bra vid exklusiva tillfällen och händelser.

Det hjälper bara att ta till de nödvändiga knepen i tid. Små fläckar är enkla att ta bort med en tvättsvamp eller tandborste. Då behöver inte hela jeansen åka i tvätten. Obehagliga lukter kan motverkas genom att vädra byxorna eller till och med lägga dem i frysen. Kylan gör nämligen att bakterierna dödas. Och om byxorna ändå måste tvättas så är det vid högst 30 grader och bara med liknande färger.

De bästa stilarna och trenderna för män

Från ljus indigo över urtvättad grå till djup svart – jeans finns i alla regnbågens färger. Om man föredrar dämpade färgtoner eller vill locka uppmärksamhet med klara nyanser är en smaksak. Men knallgult eller rött bör kanske helst användas på sommaren.

Ju mörkare färgen är desto enklare är det att matcha dem. För, som alla vet, passar svart till allt och ger samtidigt en smal figur.

De som inte är intresserade av olika färger kan istället välja bland en mängd olika tvättar, kontrasterande sömmar och andra utsmyckningar som ger unika detaljer. Slitna jeans ökar också i popularitet bland män. Men för kontoret eller eleganta tillställningar är de knappast lämpliga och borde då kanske väljas bort.

Med en andel elastan blir stretch-jeans särskilt stretchiga och bekväma. För trots alla olika modeller, material och färger finns det en sak som är viktigt även för män. Huvudsaken är nämligen att de känns bra!

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se