Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Herr Koftor

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Från sportigt till elegant – mångfalden av koftor för män

Herrkoftan räknas som ett basplagg som ingen modemedveten man bör sakna i garderoben. Oavsett om det är för kontoret eller vardagsgarderoben räknas herrkoftor som allrounders som är enkla att matcha och anpassa till varje individuella tillfälle. Detta säkerställs av olika modeller som bland annat fin- till grovstickade koftor, med knapprad eller dragkedja, eller med öppna eller stängbara fickor som har dragkedja.

Koftor för den modemedvetna mannen

Koftor har en klar fördel över tröjor. De är enklare att ta på och av och är därför den perfekta följeslagaren under övergångsperioder. På morgonen, när temperaturen fortfarande är låg, fungerar koftor som en mysig ersättare för jackor. Så snart det blir varmare och morgondimman försvinner, kan man helt enkelt lägga koftan åt sidan.

Med det stora utbudet av herrkoftor är det upp till en själv att välja om man föredrar en kofta med eleganta knappar eller en modell med praktisk dragkedja. När det kommer till fickorna finns det också något för varje smak. Sidofickor, påsydda fikor eller praktiska fickor med dragkedja är bara en fråga om personlig smak och stil.

Enkelt att kombinera moderiktigt

Koftor kan enkelt bäras med olika outfits. Men enligt vett och etikett finns det några begränsningar. Exempelvis bör du inte ha en grovstickad kofta med ståkrage under en kavaj. Då passar det mycket bättre med en V-ringad kofta, för att uppnå en harmonisk och enhetlig look.

Under en rundhalsad kofta bör du även bära en T-shirt med rund hals eftersom det ger ett mer uniformt intryck. På vintern är det perfekt med skjorta under herrkoftor.

En reverskrage eller sjalkrage är en extra blickfångare och ger ett snyggt utseende.

Färger och mönster ger variation

Färgvalet bland de herrkoftorna är ganska harmoniskt. Dämpade färger som svart, grå och mörkblå är lika omtyckta som klassiskt beige och brun. De som är modiga kan också prova på modeller i frisk azurblå eller roströd. Emellertid bör dessa färger vara skickligt matchade med resten av ens outfit. Det finns också en mängd olika mönster som gör varje kofta till en blickfångare.

  • Islandskoftan
    Med flera färger kring hals och axlar och gjord av grov, tjock ull.
  • Lusekoftor
    I liknande stil men stickade av tunnare garn. Särskilt typiskt för lusekoftorna är selburosen, en stjärna med åtta hörn.
  • Flätstickning
    Den mestadels enfärgade koftan kännetecknas av vertikala eller horisontella stickade flätor som ger koftan sin karaktär.

Förutom iögonfallande dekorationer finns det också smådetaljer som utmärker herrkoftor . Kontrastrika muddar vid halsen, ärmarna och nertill gör koftan mer unik. Melerade koftor med sina två matchande färger ger den enkla basoutfiten det lilla extra.

För kontoret och hemma – den passande outfiten för varje tillfälle

Oavsett om det är för din vanliga look på jobbet eller på kvällen med vänner – när det blir lite svalare är stickade koftor den perfekta lösningen i varje situation. Dock beror det på hur formell klädseln måste vara.

Finstickad cardigan på kontoret

Som business-look är finstickade koftor optimala att kombinera. Till tygbyxor och skjorta passar framför allt en finstickad kofta med V-ringning. Grått, mörkblått eller svart skapar en klassisk look som alltid fungerar. En kofta med reverskrage lämpar sig till och med som ersättare för blazern under kalla dagar. Män som föredrar en mer casual-look på arbetet kan bära en oknäppt kofta över en V-ringad T-shirt till jeans och sneakers.

Grovstickat för fritiden

Till fritiden är grovstickade koftor både elegant och sportigt. Över en jeansskjorta passar det bäst med en grov, flätstickad kofta i naturtoner. Till chinos passar det däremot bättre med en enkel herrkofta över en T-shirt. Oavsett om du vill ha en klassisk, casual, sportig eller rustik look så har fritiden inga gränser.

Festlig med fina cardigans

Till festliga tillfällen som födelsedagar, bröllop eller julevenemang är stickade koftor ett bra komplement till kostymer. Finstickade cardigans med V-ringning passar perfekt under en kavaj och visar dessutom upp slipsen snyggt. Om det får lov att vara lite mer avslappnat kan en grovstickad kofta över skjortan hålla dig varm och är ett snyggt alternativ till jackan.

Herrkoftor för den kalla årstiden

Istället för funktionsjackor kan män också bära koftor. Med ett foder av fleece blir herrkoftor till multifunktionsjackor, vilket gör dem till riktiga allroundare. De är andningsbara och ger samtidigt skydd mot kyla under vandring, segling eller andra aktiviteter.

För aktiviteter eller utflykter på land, som till exempel Oktoberfest, kan grovstickade herrkoftor i country-stil kombineras perfekt till lederhosen. Detaljer och speciella knappar påminner om de traditionella kostymerna och jackorna.

Stickade västar är koftans lillebror

Stickade västar för män passar också in bland de stickade plaggen, och utan ärmar är den motparten till de långärmade koftorna. Västen passar även bra över en skjorta och skapar på så sätt en ny look. Med slips till passar det till och med på kontoret och under en kavaj. Med grovstickade västar blir rutiga skjortor mer rustika och håller män varma på vintern.

För en lång känsla av välbefinnande – rätt skötsel gör skillnaden

Finstickade cardigans av bomull kan maskintvättas vid 30 eller 40 grader. Här behövs oftast ingen specialskötsel. Var dock försiktig med stickade koftor av ull. Material som ny ull bör man helst handtvätta med ett särskilt tvättmedel för ull. Sköljmedel ska inte användas och plaggen får inte torktumlas.

Efter tvätten ska koftorna inte hängas upp utan ska torkas liggande på en handduk.

Att koftor fortfarande är modernt bevisar de stora modehusen med sina kreativa modeller. Moderna designer av hög kvalitet lämnar inget öppet för herrarna att önska.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se