Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Herr Skinnkläder

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Herrskinnkläder med det lilla extra

Läder är en naturprodukt som aldrig försvinner ur modet. Den garvade djurhuden kan bearbetas på många olika sätt och finns därför i många garderober – i alla möjliga slags former, färger och stilar. Men en sak är säker; skinnkläder för herrar är alltid maskulint, distinkt och oförstörbart. De är på så sätt alltid ett perfekt statement-piece för den kräsna, moderna mannen.

Vilket slags läder för herrskinnkläder?

Läder av hög kvalitet är mjukt, robust och lent. Till största del används därför hudar från kor, kalvar, getter, får och grisar. Hudarna är en biprodukt i livsmedelsindustrin. Beroende på från vilket djur skinnet härstammar, har lädret olika egenskaper som gör det särskilt lämpligt för vissa typer av kläder.

  • För stövlar och boots, men också för rymliga väskor, används oftast ett fast koskinn. Det är mycket motståndskraftigt och enkelt att sköta.
  • Skinnhandskar består oftast av fint får- eller getskinn eftersom det är tunnare än koskinn. En sportig look uppnås genom användning av buffelläder.
  • För herrskinnkläder som skinnjackor, skinnvästar, skinnrockar eller också byxor använder tillverkare gärna lammnappa. Det är mycket mjukt och smidigt. Dessutom uppnår den en hög färgglans.
  • Det traditionella bayerska plagget lederhosen sys av hjortskinn. På grund av den höga efterfrågan använder dock tillverkarna numer även koskinn.

Om du öppnar din garderob hittar du säkert ett plagg eller en pryl gjord av läder – om det så bara skulle vara ett skärp eller en plånbok.

Läderbearbetningen

Garvning av djurhudar är ett av människans äldsta hantverk . Ända in på 1900-talet fanns det knappt något annat alternativ till djurmaterialet. Hudbearbetningen är fortfarande en tidskrävande process som har många steg. Garvning sker med hjälp av växtbaserade material, mineralsalter, fetter eller numer också med syntetiska garvningsmedel. I denna process slipas och tvättas lädret tills det får sin lena, mjuka yta och sitt jämna mönster.

Garvningsämnena binds oåterkalleligen i huden så att den blir resistent mot nedbrytning av mikroorganismer.

Hur känner jag igen skinnkläder av hög kvalitet?

Högkvalitativ nappa känner man oftast igen när man känner på plagget. Känns det mjukt, varmt och naturligt ? Ju bättre lädret är desto högre är dess kvalitet. Detta märks också på dess rivbeständighet som skiljer sig rejält från spalt- och kornläder. Även utseendet spelar en viktig roll. Högkvalitativa läderbitar har en naturlig, felfri yta.

Plagget som alltid funkar – skinnjackan

Skinnjackan är nog det mest populära plagget när det kommer till skinnkläder för herrar. För några decennier sedan ansågs skinnjackan fortfarande vara ett kännetecken för upproriska ungdomar. Idag är den istället en klassiker i alla herrgarderober.

Enkel att kombinera

Skinnjackor kan kombineras till en mängd olika outfits. Oavsett om du bär dem till jeans, tygbyxor, skjortor, T-shirts, sneakers eller eleganta skor ser jackorna alltid bra ut om de passar bäraren. När du väl har hittat den ideala jackan är det bara att kasta den över axlarna. Designerna är ofta inspirerade från militären i början av 1900-talet när framför allt piloter upptäckte fördelarna med de robusta, vindtäta och värmande skinnjackorna.

Herrjackorna i militärstil är ofta längre skurna och försedda med flera påsydda fickor. Färgerna sträcker sig från olika nyanser av brunt till svart. Genom omfattande läderbearbetning kan skinnjackorna få slitna effekter vilket ger dem ett trendigt vintageutseende. Det förstärker intrycket att jackan varit en av bärarens favoritplagg sedan flera år tillbaka.

Dekorativa sömmar ger också jackan en viss stil – från sportig och avslappnad till elegant. Ståkrage, dragkedjor och tryckknappar betonar en maskulin, slående och gripande stil.

Skinnvästen är ett praktiskt komplement till skinnkläder för herrar. Då den inte har några ärmar kan den enkelt bäras över tröjor och skjortor. Den värmer överkroppen utan att smita åt och har ett flertal rymliga fickor där användbara prylar får plats.

Hitta den rätta passformen

För att se bra ut bör skinnjackor, precis som andra skinnkläder för herrar, inte sitta för tight eller för löst mot kroppen. Eftersom skinnkläder för herrar lämpar sig för såväl sommar som vinter och gärna kan bäras över T-shirts eller tjockare tröjor så är det viktigt att hitta en bekväm passform.

Det enklaste är att mäta bröstomfång, ryggens längd och midjemått. Vid behov kan axelbredden och armlängden också vara till hjälp. Baserat på måtten kan du sedan hitta och bestämma rätt storlek på modellen.

Tänk på att inte lägga måttbandet för tätt intill kroppen. På så sätt kan du vara säker på att skinnjackan passar.

Sköta skinnkläder för herrar på rätt sätt

Män som redan hittat perfekt passande skinnkläder kan få dem att hålla i årtionden genom att sköta dem på rätt sätt. Tack vare speciell bearbetning kan vissa typer av skinn numer även tvättas i tvättmaskinen. I de flesta fall rekommenderas specialrengöring hos en specialist för högkvalitativa lädertyger.

Emellanåt kan skinnkläder torkas av med en fuktig trasa, till exempel för att avlägsna damm. Man bör dock se till att inga våta fläckar uppstår på skinntyget eftersom det kan ge fula missfärgningar. Dock klarar högkvalitativa skinnkläder av en liten regnskur emellanåt om de torkas ordentligt efteråt. Mjukt läder är bäst att torka med en torr trasa och mocka torkas bäst ute i den friska luften i rörelse. Skinnkläder får aldrig torkas över element.

Herrskinnkläder – en investering för flera år framåt

Högkvalitativa skinnjackor står inte bara för manlighet och elegans utan även för en lång hållbarhet. Vissa tecken på slitage kan till och med göra skinnkläder för herrar ännu snyggare. En sådan patina är önskad av många eftersom det exempelvis ger skinnjackan en personlig touch.

För att skinnkläder för herrar inte bara ska vara en investering för en säsong utan helst ska bli tidlösa favoritplagg i garderoben, lönar det sig att spendera god tid i sökandet efter exempelvis en skinnjacka. För många män är den rätta skinnjackan mycket mer än bara ett klädesplagg. Den blir en daglig följeslagare, del av den personliga looken, ett utmärkande drag.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se