Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Herr T-Shirts

Kategorier
Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 från 2 »

Sidan

Sidan 1 av 2

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 från 2 »

Sidan

Sidan 1 av 2

T-shirts för herrar – för en stilig vardagslook

T-shirts är basplagget för varje avslappnad outfit för män. De kan bäras både under kavajer och under tröjor. Men de är snygga även utan något över – sportiga, eleganta, i moderna färger. Mjuka material av hög kvalitet ger optimal komfort och en skräddarsydd finish.

T-shirts eller skjortor?

För att vara smakfullt klädd krävs det att man också noga väljer kläder beroende på tillfälle. För män betyder det ofta en kavaj med passande byxor, skjorta och slips. Skjortan är då huvudplagget i varje outfit. Länge fanns det knappt utrymme för förändring.

Tills tennisspelaren René Lacoste skapade sin kända "Lacoste-tröja” på 1930-talet – den populära pikétröjan som är baserad på tröjorna som polo-spelare i Indien en gång bar. Den är kanske ojämförbart andningsbar och bekväm, men den är fortfarande elegant nog för att numer även kunna bäras till en kostym.

På så sätt säkrade den snabbt en plats i garderoberna hos män. Det har dessutom kommit många nya varianter, allt från klassiskt elegant till avslappnat sportig. Högkvalitativa eleganta herrtröjor används därför också på kontoret emellanåt, om kalendern och mötena tillåter det.

Stort utbud av färger och former

T-shirts för män är otroligt mångsidiga och enkla att kombinera. Olika modeller och kragar utökar möjligheterna ytterligare. Generellt kan män välja bland följande varianter:

  • Långärmade T-shirts
  • Pikétröjor
  • Sweatshirts
  • T-shirts

Långärmade T-shirts, även kallade longsleeve, är en enkel shirt med långa ärmar. Den är utformad med rund hals eller V-ringning, enkelfärgad eller med mönster, som till exempel ränder. På grund av den enkla modellen används den med fördel under tröjor eller till en kavaj, för en lite mer elegant look. Särskilt snygga är långärmade T-shirts med polokrage.

Pikétröjan

Med sin krage och en kort knapprad liknar pikétröjan nästan en skjorta. Eftersom pikétröjan numer finns i alla möjliga färger kan män kombinera dem på flera olika sätt. Till jeans ser pikétröjan sportig ut, speciellt om den har ränder.

Sportiga kläder

Till vardags kan sweatshirts ersätta den klassiska ulltröjan. Med lång ärm och ofta även dragkedja och huva ser de sportiga ut och är enkla och bekväma att bära. Detta beror på den höga andelen bomull. Sportkläder inkluderar även T-shirts som passar perfekt under sweatshirts.

T-shirts är kortärmade, har en rund hals eller V-ringning och är ofta försedda med trendiga tryck . Som basplagg får de inte saknas i någon mans garderob.

Färgerna på T-shirts för män ändrar sig varje säsong. Heltäckta eller klassiska färger som vitt, svart, mörkblått eller antracit är dock alltid aktuella. Likaså rött, grönt och grått. Sportiga ränder blir inte heller omodernt.

T-shirt skiljer sig från T-shirt – materialen

Herrtröjornas popularitet har gjort dem till en massvara. Idag kan de köpas överallt och dessutom mycket billigt. Men kvalitetsskillnaden på produkterna från stora märken är enorm.

Herrtröjor av hög kvalitet består oftast av den finaste bomullen. För en modern, figurnära passform innehåller de ofta även en andel elastan vilket förbättrar komforten ytterligare. Polyester gör kläderna enkla att sköta och skrynkelfria, vilket är perfekt för resor och under sportaktiviteter.

Kvaliteten på herrtröjor kan också kännas igen på hur väl de behåller sin färg. Herrtröjor är vanligtvis maskintvättbara, utan att deras färger ska skadas.

Riktiga kombinationstalanger

Det finns knappt något mer mångsidigt än herrtröjor. De kan kombineras i flera stilar på många olika sätt. En enkel, svart T-shirt ser exempelvis mycket elegant ut till en kostym. Kombinerat med jeans skapar den en balans mellan en avslappnad stil och det mer uppklädda.

Det samma gäller för en högkvalitativ pikétröja som inte bara passar till jeans, utan även är snygg till chinos. För en mysig dag hemma kan den bäras till joggingbyxor.

Om man vill bära pikétröjor under en vanlig tröja blir det trendigt med en kontrasterande krage.

Långärmade T-shirts med rundad hals är perfekta att bära under tröjor då de är osynliga och samtidigt mycket bekväma. Men de är såklart också snygga utan en annan tröja över.

Hur hittar jag den rätta passformen?

Rätt passform på herröverdelar är avgörande. På liknande sätt som med jackor och byxor finns även tröjor i olika utföranden som kan väljas efter önskemål och kroppsform. Till dem hör bland annat

  • Comfort fit/vid passform
  • Regular fit/bekväm passform
  • Slim fit/kroppsnära passform

För att herrtröjor ska se bra ut bör de varken sitta för kroppsnära eller för löst. Istället borde de sitta skönt om kroppen för den allra högsta bärkomforten.

Avgöra rätt storlek

För att hitta rätt storlek för ens favorittröjor bör man mäta olika delar av kroppen innan man beställer. Det kan vara värt att göra det även om man vet vilken storlek man har, bara för att försäkra sig om att tillverkarens mått matchar. Mätningen kan vara enklare om man har någon som kan hjälpa till.

Så fungerar det! Placera måttbandet löst om kroppsdelarna så att det inte skär in. Kragmått och bröstmått. Nackomkretsen löst under struphuvudet med ett fingerbreddsavstånd ger det perfekta kragmåttet. För att få reda på bröstmåttet placeras måttbandet vågrätt runt kroppen där bröstkorgen är som störst. Längden på herrtröjorna mäts på baksidan från halsringningen ner till sömmen.

Sätta nya trender

Oavsett om det är till kavaj, jeans- eller skinnjacka så är herrtröjor den idealiska följeslagaren för arbete och fritid. De passar alla stilar och kan kombineras på en mängd olika sätt som ger nya looks. Tack vare deras fina men slitstarka material och ett högkvalitativt utförande står dessa basplagg även för komfort och lång hållbarhet och kommer alltid vara trendriktiga.

Ett välsorterat urval av herrtröjor i olika färger och former kommer inte lämna någon besviken, även om det emellanåt måste gå snabbt.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se