Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Frotté

Kategorier
Filtrera
Storlek
Färg
Material
Märke
Pris
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Textilier för badrummet

Handdukar gör varje badrumsvistelse bättre – framförallt när de är extra mjuka. Den avslappnande effekten av en dusch fulländas först när man får svepa in sig i en tjock och varm handduk. Handdukar i älsklingsfärgen sätter pricken över i för badrummets inredning. Badrumstextilier kan varieras efter humör och smak, därigenom kan wellness-entusiaster finna nya favoriter – varje dag.

Vad är badrumstextilier?

Frotté är ett fluffigt tyg som tillverkas med hjälp av speciella vävmaskiner. Dessa väver fina öglor av tråden, vilka ger tyget en mycket god absorberingsförmåga och ett mjukt grepp. Bomullsfrotté används framförallt för följande hemtextilier :

  • Handdukar
  • Badlakan
  • Badrockar
  • Sängkläder

Handdukar och badlakan av hög kvalitet är för det mesta tillverkade av valkad frotté. Lösa öglor av mjukt garn gör att den torkar snabbt, är ovanligt fyllig och väldigt mjuk. Dessutom är det ett hållbart och lättskött material.

Tål maskintvätt och torktumling: Högkvalitativa badrumstextilier utmärker sig genom att de är hållbara och lättskötta. De tål att tvättas i heta vattentemperaturer vilket gör att de kan hållas hygieniskt rena. En fördel med vita badrumstextiler är att de kan blekas för att bli av med envisa fläckar.

Om man torkar sina handdukar i torktumlare istället för i solen kan man njuta av extra fluffighet. Tack vare torktumlarens trummas rörelser blir frotténs fibrer nämligen extra mjuka och fina.

Välj badrumstextilier för extra trivsel

Badrumstextilier kommer i otaliga designer, färger och former. Ornament, mönstertryck, bårder och brodyrer pryder inte bara handdukar och badlakan . Badrockar kommer i olika modeller och längder och de populära badrumsmattorna överraskar ständigt med nya moderna färgkombinationer. Från klassiskt eleganta, till romantiska, till stilrent moderna – badrumstextilier är oerhört mångsidiga.

Sätt färgstarka accenter

Badrumstextiliernas centrala punkt är handduken. Beroende på storlek kallas de antingen för duschhandduk eller badlakan och är klassiskt sett enfärgade i vitt, brungrått, blått eller grått. För att få fräscha och glada accenter använder man genomtänkta kontraster som aprikos, rosa, mintgrön, ljusblå, turkos eller mörklila. Sådana färgnyanser kan också kombineras med vackert mönstrade textilier som till exempel en blommig handduk med en enfärgad duschhanduk.

Ett badrum som enbart har färger från en och samma färgfamilj ger ett extra snyggt intryck. Men även medvetna kontraster kan se riktigt bra ut.

En smart turban

Den som gärna lindar in håret i en handduk efter badet eller duschen kommer att älska denna turban. Till skillnad från vanliga handdukar måste man inte krångla med att stoppa in ändarna, utan den fästs helt enkelt med en knapp. På så vis stannar allt på sin plats. Det är inte bara skonsamt för håret, som är extra känsligt på grund av fukten, utan även för ens tålamod eftersom man utan störningar kan fokusera på andra saker som till exempel en vårdande ansiktsmask eller att lägga make up.

Skrubba gärna

Tvättlappen är ett gammalt och ofta underskattat redskap när det kommer till wellness och kroppsvård. Dess yta avlägsnar skonsamt döda hudceller, masserar huden och främjar därigenom blodcirkulationen vilket gör huden fast och slät. Tack vare dess form kan man enkelt använda tvättlappen på hela kroppen.

Lyx för gästerna

En fräsch och fin gästhandduk garanterar välbefinnande och visar uppskattning. Omtänksamma värdar och värdinnor bör därför inte försumma denna gest. Hög kvalitet och stilrena färger är passande för badrumstextilier för gäster – utnötta handdukar från ens personliga lager är tabu. Särskilda utsmyckningar gör det lättare att välja badrumstextilier och kompletterar hemmets tillbehör.

Badrumsmattan – som att gå på moln

Badrumsmattan har sin plats framför badkaret, duschen eller toaletten. Vem vill inte låta tårna sjunka ned i dess mjuka, täta lugg? Tack vare högkvalitativ tillverkning håller den fötterna varma och låter en stå stadigt med båda fötterna på mattan, eftersom dess undersida har ett halkskydd.

Den kan även integreras i en enhetlig inredning som en del av ett set av badrumsmattor – därmed fröjdas även ögonen.

Ett helgjutet badrum

Badrumstextilier är lika självklara för en hemtrevlig bostad som handfatet är för badrummet. Det stora utbudet av högkvalitativa produkter ger inspiration till nya idéer, köp och färgkombinationer. Nya badrumstextilier kan ge badrummet en helt ny look i en handvändning, helt efter ens egen smak och tycke. Så fungerar det!

Olika färger – en linje

Den som gärna möts av ett behagligt färgspel på morgonen kan låta kreativiteten flöda fritt när det kommer till att sammanställa badrummet. Men det finns en regel som man bör följa, nämligen att badrumstextilier från en och samma linje ger badrummet harmoni. Därför bör man tänka på att försöka hitta gemensamma element som förenar olika färger, som till exempel samma brodyr, prägling eller andra återkommande detaljer.

Kombinera mönster rätt

Mönstrade badrumstextilier ser särskilt bra ut tillsammans med enfärgade komponenter. Kombinationen lyckas bäst om man håller sig till samma färg, som blått till blåa mönster. Den som är modig och stilsäker kan dock blanda badrumstextilier med olika mönster i samma färg. Vissa tillverkare underlättar valet genom att lansera färdiga kollektioner.

Badrumstextiliers röda tråd

Ett välmatchat badrum har inredningsdetaljer i samma färgaccent som badrumstextilierna. Det kan till exempel vara blomman på fönsterbrädet, tvålen på handfatet eller duschdraperiet som refererar till det dominerande färgschemat.

Stilrent för anspråksfulla

Numera räknas badrummet som en av varje hems medelpunkter. Mer eller mindre både börjar och avslutar man sin dag där och beträder det flera gånger om dagen. Dessutom representerar badrummet avkoppling, till exempel efter en ansträngande arbetsdag. Här kan den som vill unna sig själv något välgörande inrätta ett wellness-område. Att då och då ta sig en stund för avkoppling är hälsosamt – inte bara för kroppen utan även för själen.

Det lönar sig att ge detta rum extra uppmärksamhet och skapa sin egen oas av välbefinnande. En egen plats att dra sig tillbaka till. Med högkvalitativa och stilfulla badrumstextilier går det både snabbt och enkelt: häng upp handdukarna, tappa upp ett bad med väldoftande badprodukter och tänd ett ljus – ditt hemmaspa är färdigt! Nu behöver du bara luta dig tillbaka och njuta. Omgiven av dina favoritfärger i ett enhetligt inrett rum kan din kropp återhämta sig helt och hållet.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se