Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

MAERZ

Filtrera
Sortera efter:
Topplistan
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

Vi söker just nu efter passande höjdpunkter för dig
1 av 1

Sidan

Sidan 1 av 1

MÄRZ MÜNCHEN: 100 år av förstklassigt stickmode

Mjukt och följsamt med fulländad form: Företaget MÄRZ MÜNCHEN står för exklusivt stickmode av högsta kvalitet i både dam och herr. Modehuset grundades 1920 i München i Tyskland och togs sedan över av Olymp Bezner år 2010. Familjekänslan har man dock behållit och företaget drivs än i dag som en självständig enhet i den nya koncernen. Sätet har man också behållit i München. Produktionen ligger i Europa och exporteras till hela världen.

MÄRZ MÜNCHEN – innovativ ullspecialist

Innovation präglar produktionen inom MÄRZ MÜNCHEN. Redan 1938 infördes helautomatiska stickmaskiner. År 1953 blev den österrikiske bergsklättraren Hermann Buhl först i världen att bestiga Nanga Parbat, iförd en speciell träningströja från MÄRZ. År 1979 skapades ullmaterialet Merino Superwash. Det kan tvättas i 30 grader och behåller både formen och sin vackra färg.

MÄRZ MÜNCHEN har gjort sig ett namn som ullexpert, framför allt när det gäller merinoullen – som främst köps in från Australien. Den används för att framställa Classic Fit-serien i herr, men också Merino extrafine-serien i dam och herr. Dessutom finns det extra lätta material som Summer Merino och materialmixer med exempelvis merinoull, silke och kashmir. De används för att skapa eleganta och exklusiva herrtröjor som passar perfekt även till affärsmöten. Och sist men inte minst avrundar modehuset med Geelong – en silkeslen merinoull som framställs av den mjuka ullen från merinolamm.

Producera i Europa, nå framgångar över hela världen

MÄRZ MÜNCHEN håller hög standard. För att den här grundtanken ska gälla varje liten detalj framställs garnerna på företagets eget spinneri i Ungern, med runt 400 anställda. Här skapas tröjor, jumprar, koftor, cardigans, kavajer, västar och till och med kappor och rockar. Endast de allra bästa råmaterialen väljs ut. Förutom merinoull används också alpacka, kashmir, mohair och bomull. IQ-ullen banar väg för en herrserie med alldeles speciell karaktär: Materialen har mjuk bomull på insidan och ny ull på utsidan. Resultatet är ett behagligt klimat kring huden som är närmast unikt bland träningskläder.

För att kvaliteten alltid ska hålla högsta klass används många olika stickmaskiner i alla tänkbara storlekar, och många detaljer tillförs fortfarande för hand på stickeriet. I varje tillverkningssteg läggs stor vikt vid att garn och stickning bildar en harmonisk helhet. Om något går fel dras materialet försiktigt upp igen och det exklusiva garnet från Europa och den utsökta ullen används för att skapa ett nytt plagg. Inget går till spillo. På så sätt kan MÄRZ MÜNCHEN garantera att kunden endast får stickmode av yppersta klass.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se