Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Humanekologiskt säkra produkter för våra kunder genom STANDARD 100 by OEKO-TEX®

STANDARD 100 by OEKO-TEX®, som har funnits sedan 1992, är ett erkänt certifieringssystem som idag är världens största märkning för alla typer av textilprodukter. Innan produkterna får märkningen kontrolleras de för skadliga ämnen.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® används för textila råvaror, mellan- och slutprodukter på alla produktionsnivåer och för tillbehör (exempelvis knappar). Textilprodukterna testas för förekomsten av flera hundra reglerade ämnen ur 17 grupper av skadliga ämnen. Standarden reglerar bland annat förbjudna eller reglerade ämnen, som förbjudna azofärgämnen, formaldehyd och nickel, men även ämnen som man misstänker kan vara skadliga för hälsan eller relevanta för miljön men som inte uttryckligen är reglerade i lag. Kriterierna och gränsvärdena sträcker sig därför ofta tydligt längre än de nationella och internationella riktlinjerna.

Kontrollkraven är desamma över hela världen och uppdateras minst en gång om året baserat på nya vetenskapliga rön eller lagstadgade standarder.

Regelbundna produktkontroller på marknaden bidrar till att upprätthålla kraven och därmed även till en hög produktsäkerhet. Labbtesten görs av oberoende testinstitut och baseras på en omfattande kriteriekatalog som uppdateras varje år med ett effektivt konsumentskydd i åtanke.

Med hjälp av numret på etiketten kan du när som helst kontrollera certifieringens giltighet.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se