Handla smartare - med PETER HAHN-appen. Tydlig, enkel, snabb.

Installera

Tencel

De unika egenskaperna hos TENCEL™-fibrer går inte obemärkt förbi: Materialet är mjukt och snällt mot huden med hög andas-förmåga. Det är de unika fysikaliska egenskaperna som gör TENCEL™ så omtyckt: Tyger i TENCEL™ har högre uppsugningsförmåga än bomull, är mjukare än silke och svalare än linne.

Produktfamiljen TENCEL™ förenar två olika typer av fibrer som ger varje klädesplagg bästa tänkbara produktegenskaper:

1. Lyocell
Den hållbara fibern TENCEL™ Lyocell tillverkas enligt en speciell framställningsprocess. Precis som till viskos bearbetas träråvara. Den cellulosa som framställs löses sedan upp och förädlas till fiber. Det här är alltså ett material med naturligt ursprung i det hållbara skogsbruket. Tack vare ett slutet kretslopp är fibertillverkningen dessutom extra miljövänlig.

Genom en process som har utvecklats av fabriken i Lenzing återvinns det lösningsmedel som används i ett slutet kretslopp till upp till 99 procent, för att sedan ledas tillbaka in i produktionsprocessen. Samma sak gäller det vatten som förbrukas under processen, som också leds tillbaka och återanvänds i ett slutet system. De här båda slutna kretsloppen är förklaringen till de extremt låga utsläppen från Lyocell-produktion.

2. Modal
TENCEL™ Modal tillverkas på en specialanläggning i Lenzing i Österrike och framställs av den naturliga råvaran bokträ genom en unik process. Träfibern är extra mjuk och hudvänlig och materialet får dessutom unik färglyster.

Fibern framställs i en symbiotisk produktionsprocess. Det innebär att råmaterialet av pappersmassa tillverkas på samma sätt som modalfibern. Det bidrar till energi- och resurssnål produktion.

Den hållbara mjukheten tillsammans med hög uppsugningsförmåga ger fibern utmärkta egenskaper och gör att den lämpar sig väl för kombinationer med bomull.

Säker betalning
Med kort eller faktura
FANTASTISK SERVICE
För att du ska bli nöjd
Retur
Kostnadsfritt och enkelt
Kundtjänst
040-13 33 31
PETER HAHN:s kundtjänst
040-13 33 31


Välkommen att ringa vår personliga kundtjänst vardagar 08–18, lördagar 09–15.

Du kan även skicka ett meddelande till
service@peterhahn.se